Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Placka plněná sýrem, kořením, čerstvými chilli papričkami a koriandrem. Je to jedno z nejoblíbenějších jídel severoindické kuchyně, které se běžně servíruje k snídani. My ji máme rádi ale i jako lehčí oběd nebo k večeři.
vícePomalu tažená jehněčí polévka s hráškem je jako dělaná pro zimní chladné dny.
víceSamosy asi znáte v jejich typické trojúhelníkové formě a s klasickou bramborovou náplní. Nebojte se zkusit něco nového! Varianta s mletým masem je totiž skvělá! A aby ten tvar nebyl pořád stejný, pohrajte si trošku s těstem a vznikne mřížkovaná nádhera
víceVšemi oblíbený street food - kousky květáku smažené v kořeněném cizrnovém těstíčku. Většinou se jí v chladných dnes a podává s čajem, ale věřte mi, že skvěle chutná celoročně.
víceVětšinou je budete znát z restaurací, kde vám je přinesou jako pozornost při čekání na jídlo. Koupit je můžete v obchodě jako polotovar a jen si je doma usmažit. Pojďte ale vyzkoušet domácí verzi, která vás určitě svojí chutí překvapí.
víceNa přípravu velmi jednoduché kořeněné pikantní krekry z tří druhů mouky - klasické pšeničné, cizrnové a semolíny. Hlavním použitým kořením je ajwain, který jim dodává výraznou chuť, no a chilli ten správný říz.
víceSměs brambor a kešu ořechů, která je určená k plnění placek dosa. Je v ní čerstvá a pouze jedna chilli paprička, takže bude chutnat i těm, kteří neholdují příliš pálivým jídlům.
víceTyto vegetariánské kebaby jsou velmi populární v severní Indii. Ze tří hlavních ingrediencí - brambor, hrášku a špenátu můžete vykouzlit skvělý snack a nebo kebaby použít do vegetariánských burelů.
více