street food a malá jídla

CASHEW CHICKEN PAKORA

18. 09. 2025

Křupavá indická pochoutka, která kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s jemnou chutí kešu oříšků a voňavým kořením. Každé sousto je zvenku dokonale křupavé díky lehkému těstíčku a uvnitř šťavnaté a kořeněné. Skvěle se hodí třeba k posezení s přáteli nebo jen tak jako malý snack.

více

HANDVO (slaný koláč)

09. 09. 2025

Handvo je tradiční indické jídlo pocházející ze státu Gujarát. Je to slaný koláč, který je oblíbený jako svačina nebo lehké jídlo. Připravuje se z rýže a luštěnin, které se nechají 12 hodin fermentovat.

více

PANEER PARATHA

19. 01. 2025

Placka plněná sýrem, kořením, čerstvými chilli papričkami a koriandrem. Je to jedno z nejoblíbenějších jídel severoindické kuchyně, které se běžně servíruje k snídani. My ji máme rádi ale i jako lehčí oběd nebo k večeři.

více

VADA PAV

07. 09. 2024

Nadýchané měkké housky, plněné bramborovými kuličkami smaženými v pikantním cizrnovém těstíčku - batata vada. A to vše doplněné různými druhy a texturami chutney.

více

MATAR GOSH SHORBA

05. 01. 2023

Pomalu tažená jehněčí polévka s hráškem je jako dělaná pro zimní chladné dny.

více

KEEMA SAMOSA

14. 07. 2022

Samosy asi znáte v jejich typické trojúhelníkové formě a s klasickou bramborovou náplní. Nebojte se zkusit něco nového! Varianta s mletým masem je totiž skvělá! A aby ten tvar nebyl pořád stejný, pohrajte si trošku s těstem a vznikne mřížkovaná nádhera

více

Gobi pakora

13. 06. 2022

Všemi oblíbený street food - kousky květáku smažené v kořeněném cizrnovém těstíčku. Většinou se jí v chladných dnes a podává s čajem, ale věřte mi, že skvěle chutná celoročně.

více

PAPADUM & MASALA PAPADUM

24. 01. 2022

Většinou je budete znát z restaurací, kde vám je přinesou jako pozornost při čekání na jídlo. Koupit je můžete v obchodě jako polotovar a jen si je doma usmažit. Pojďte ale vyzkoušet domácí verzi, která vás určitě svojí chutí překvapí.

více

UTTAPAM

03. 01. 2022

Tyto placky mají stejný základ jako placky dosa, jen jsou menší a pečou se se zeleninou. Původně se podávali k snídani, ale dneska je můžete servírovat i jako svačinu, předkrm nebo i malou večeři

více

BESAN PAARE

29. 12. 2021

Na přípravu velmi jednoduché kořeněné pikantní krekry z tří druhů mouky - klasické pšeničné, cizrnové a semolíny. Hlavním použitým kořením je ajwain, který jim dodává výraznou chuť, no a chilli ten správný říz.

více