Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Indická kuchyně se bez kurkumy neobejde, a ne nadarmo se jí...
víceSabja jsou malá černá semínka pocházející z Indie, která si snadno můžete splést s chia semínky. Sabja jsou semínka sladké bazalky, která mají podobné benefity jako chia.
víceVelmi krátce a zjednodušeně řečeno, je jaggery nebo v Indii známější pod názvem gur, nerafinovaný třtinový cukr. Ale je to tak zajímavá surovina, že stojí za to se o ní rozepsat víc.
víceAneb není bobkový list jako bobkový list. Víte, že když máte v receptech uvedeno „bobkový list“, nemusí se vždy jednat o tu samou surovinu? Bobkovým listem se myslí něco jiného v Evropě, Indonésii anebo Indii. Je to matoucí, že? Tak si v tom pojďme udělat jasno.
víceAsafoetida, hing, ločidlo nebo čertovo lejno, pod všemi těmito, a vlastně i mnoha dalšími, názvy můžete najít koření, které má neodmyslitelnou úlohu v indické kuchyni.
více