Ostatní

ANDA PALAK

18. 12. 2025

Anda Palak spojuje jemnost vařených vajec s výraznou chutí špenátu a aromatického koření. Jednoduché suroviny a pouze základní koření se promění v plné, hřejivé jídlo, typické pro domácí indickou kuchyni.

více

CURRY ZE ZBYLÝCH CHAPATI

30. 01. 2025

Neradi vyhazujete jídlo? Zbyly vám dvě chapati a už jsou trošku oschlí, ale přecezen je nechcete vyhodit? Mám pro vás tip co s nimi! Stačí jogurt, cizrnová mouka a trochakoření a super rychlé a jednoduchý jídlo je na světě.

více

PUNJABI CHITT

14. 01. 2025

Toto jídlo pochází z indického státu Punjab a podává se převážně v zimních měsících jako prevence prochladnutí, anebo kdykoliv máte pocit, že jste nachlazení. Jídlo je velmi jednoduché na přípravu, velmi rychlé a pouze z několika surovin. Chuťově je ale extrémně výrazné a po jeho konzumaci si na vás jen tak nějaká rýmička nepřijde.

více

ANANASOVÉ CURRY

05. 01. 2022

I když to podle názvu vypadá na sladké jídlo, nenechte se mýlit, tohle curry rozhodně není pro slečinky! Je to kombinace sladké, mírně kyselé a velmi ostré chuti. Já se ho naučila vařit v Indii ve státě Kerala, kde ho podávali s rýží a smaženou rybou.

více

EGG CURRY

20. 12. 2021

Rajčatová omáčka zjemněná jogurtem, ale díky koření pořád dostatečně výrazná, doplněná vařenými vejci opečenými v koření, to je charakteristika tohoto curry.

více

PUNJABI KADHI

18. 02. 2021

Kadhi je jedním z nejznámějších jídel severní Indie. Jedná se o jogurtovou omáčku zahuštěnou cizrnovou moukou a špenátovo cibulové pakory. Toto, pro nás trochu netradiční, curry určite vyzkoušejte, stojí to za to.

více

GATTE KI SABJI

20. 11. 2020

Dneska zavítáme do Rajastanu a uvaříme si si GATTE KI SABJI, malé nočky připravené z cizrnové mouky v kořeněné jogurtové omáčce.

více