Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Anda Palak spojuje jemnost vařených vajec s výraznou chutí špenátu a aromatického koření. Jednoduché suroviny a pouze základní koření se promění v plné, hřejivé jídlo, typické pro domácí indickou kuchyni.
víceNeradi vyhazujete jídlo? Zbyly vám dvě chapati a už jsou trošku oschlí, ale přecezen je nechcete vyhodit? Mám pro vás tip co s nimi! Stačí jogurt, cizrnová mouka a trochakoření a super rychlé a jednoduchý jídlo je na světě.
víceToto jídlo pochází z indického státu Punjab a podává se převážně v zimních měsících jako prevence prochladnutí, anebo kdykoliv máte pocit, že jste nachlazení. Jídlo je velmi jednoduché na přípravu, velmi rychlé a pouze z několika surovin. Chuťově je ale extrémně výrazné a po jeho konzumaci si na vás jen tak nějaká rýmička nepřijde.
víceI když to podle názvu vypadá na sladké jídlo, nenechte se mýlit, tohle curry rozhodně není pro slečinky! Je to kombinace sladké, mírně kyselé a velmi ostré chuti. Já se ho naučila vařit v Indii ve státě Kerala, kde ho podávali s rýží a smaženou rybou.
víceKadhi je jedním z nejznámějších jídel severní Indie. Jedná se o jogurtovou omáčku zahuštěnou cizrnovou moukou a špenátovo cibulové pakory. Toto, pro nás trochu netradiční, curry určite vyzkoušejte, stojí to za to.
víceDneska zavítáme do Rajastanu a uvaříme si si GATTE KI SABJI, malé nočky připravené z cizrnové mouky v kořeněné jogurtové omáčce.
více