Ostatní

ANANASOVÉ CURRY

05. 01. 2022

I když to podle názvu vypadá na sladké jídlo, nenechte se mýlit, tohle curry rozhodně není pro slečinky! Je to kombinace sladké, mírně kyselé a velmi ostré chuti. Já se ho naučila vařit v Indii ve státě Kerala, kde ho podávali s rýží a smaženou rybou.

více

EGG CURRY

20. 12. 2021

Rajčatová omáčka zjemněná jogurtem, ale díky koření pořád dostatečně výrazná, doplněná vařenými vejci opečenými v koření, to je charakteristika tohoto curry.

více

PUNJABI KADHI

18. 02. 2021

Kadhi je jedním z nejznámějších jídel severní Indie. Jedná se o jogurtovou omáčku zahuštěnou cizrnovou moukou a špenátovo cibulové pakory. Toto, pro nás trochu netradiční, curry určite vyzkoušejte, stojí to za to.

více

ACHARI PANEER

Kousky paneeru obalené ve velmi silné kořeněné husté omáčce.

více

PANEER BIRYANI

11. 11. 2020

Pro všechny milovníky paneeru je tu postup na přípravu lahodného paneer biryani. Chuťově výrazná směs marinovaného paneeru, kterou doplňuje jemná chuť šafránové rýže je prostě něco, co musíte zkusit, přestože připrava tohoto jídla je trošku náročnější.

více

ŽAMPIONOVÁ DOPYAZA

23. 10. 2020

Jídla s názvem "dopyaza" jsou jídla, do kterých se dává během vaření dvakrát cibule, a to nakrájená dvěma různými způsoby. Jednou nadrobno a po druhé na čtvrtky a rozdělená na jednotlivé vrstvy. Tento recept je dopyaza se žampiony. Zkuste použít hnědé žampiony, mají výraznější houbovou chuť než ty bílé.

více