Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
I když to podle názvu vypadá na sladké jídlo, nenechte se mýlit, tohle curry rozhodně není pro slečinky! Je to kombinace sladké, mírně kyselé a velmi ostré chuti. Já se ho naučila vařit v Indii ve státě Kerala, kde ho podávali s rýží a smaženou rybou.
víceKadhi je jedním z nejznámějších jídel severní Indie. Jedná se o jogurtovou omáčku zahuštěnou cizrnovou moukou a špenátovo cibulové pakory. Toto, pro nás trochu netradiční, curry určite vyzkoušejte, stojí to za to.
vícePro všechny milovníky paneeru je tu postup na přípravu lahodného paneer biryani. Chuťově výrazná směs marinovaného paneeru, kterou doplňuje jemná chuť šafránové rýže je prostě něco, co musíte zkusit, přestože připrava tohoto jídla je trošku náročnější.
víceJídla s názvem "dopyaza" jsou jídla, do kterých se dává během vaření dvakrát cibule, a to nakrájená dvěma různými způsoby. Jednou nadrobno a po druhé na čtvrtky a rozdělená na jednotlivé vrstvy. Tento recept je dopyaza se žampiony. Zkuste použít hnědé žampiony, mají výraznější houbovou chuť než ty bílé.
více