Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. V pánvi nechejte rozehřát lžíci oleje, přidejte kurkumu, chilli, všechna vejce a za stálého promíchávání opečte ze všech stran až budou vejce ochucená kořením a bude na nich lehká opečená krusta, odložte je stranou do dalšího použití.
Připravte si kořeněnou jogurtovou směs. Jogurt metličkou prošlehejte do hladka, přimíchejte kurkumu, chilli, koriandr a garam masalu a také odložte stranou.
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, na něm nechejte rozvonět římský kmín, přidejte na velmi drobno pokrájenou cibuli a zelené chilli papričky a restujte do zlatova. Pak přidejte ještě zázvorovo česnekovou pastu a zhruba tři minuty, za stálého míchání, restujte. Vmíchejte rajčata a nechejte dusit tak dlouho, až rajčata ztratí syrovou chuť a začne se od nich oddělovat tuk. Trvat to bude zhruba deset minut.
Snižte teplotu na minimum, vmíchejte kořeněnou jogurtovou směs a zhruba 10 minut provařujte. Potom omáčku rozřeďte na požadovanou hustotu vodou nebo ještě lépe zeleninovým vývarem, potřebovat budete zhruba 250ml a dalších deset minut nechejte pomalu vařit.
Nakonec dochuťte řeckým senem, podle potřeby osolte a pokapejte citronovou šťávou, do omáčky vložte opečená vejce, nechejte je prohřát a můžete podávat.