přípravy a základy

TAMARINDOVÁ PASTA

22. 12. 2021

1 balení čerstvého tamarindu (450g)  300 ml vody  3 lžíce jaggery Tamarindové plody...

více

KHOYA

22. 10. 2021

Khoya je plnotučné mléko zredukované do husté konzistence a používá se převážně k přípravě dezertů. Zredukované mléko má totiž nasládlou až jemně oříškovou chuť.

více

MASALA PANEER

Indický sýr paneer je velmi známý. Většinou se dělá bez příchutí tak, aby byl jemnou složkou v kořeněných omáčkách nebo se z něj dělají dezerty. V některých receptech potřebujeme ale paneer s výraznou chutí. Já mám nejraději spojení paneeru s chilli a listy pískavice

více

PANEER

Paneer je velmi jednoduchý indický sýr, který nemá žádnou výraznou chuť a skvěle doplňuje kořeněná jídla. Další velmi výraznou roli hraje při přípravě indických sladkostí. Jeho výroba je velmi jednoduchá a zvládne ji opravdu každý.

více