přílohy

RAGI ROTI

06. 06. 2022

Jednoduchý a velmi chutný indický chléb (placka). Jeho příprava je velmi podobné chapati z pšeničné mouky, ale použitá je mouka jáhlová.

více

RÝŽE S KARAMELIZOVANOU CIBULÍ

25. 01. 2022

Tato příprava rýže vychází z takzvané Parsi kuchyně. Pársové jsou komunita, která přišla do Indie v 10.století z tehdejší Persie (dnes Írán). A samozřejmě si s sebou přinesli i svůj styl stravování. Karamelizovaná cibule a koření dodává rýži bohatou chuť.

více

PURI

16. 01. 2022

Puri (nebo také někdy poori) jsou smažené, jemně křupavé a nadýchané bochánky, které se podávají k jednoduchým curry a někdy i ke sladkým jídlům. Jedná se o velmi populární přílohu, která nechybí u žádného slavnostního menu

více

PALAK PARATHA

06. 01. 2022

Paratha je placka, která je zvenku křupavá, ale v jednotlivých vrstvách jemná a měkká. Této verzi navíc vévodí chuť špenátu. Nenechejte se odradit brčálově zelenou barvou a prapodivným tvarem 😃 chuť vás mile překvapí!

více

DOSA

22. 12. 2021

Neznám nikoho, kdo by je nemiloval! Tenoučké, na jedné straně křupavé a na druhé nadýchané placky dosa. Slýchávám od lidí, že se dosy bojí připravovat, že je to složité a náročné. Nebojte se toho, postupujte podle receptu a povedou se vám.

více

PAV

24. 01. 2021

Na první pohled se může zdát, že koukáte na českou buchtu. Nenechte se ale mýlit, jedná se o slané bulky, které jsou přílohou k typickým bombajským pouličním jídlům - pav bhaji nebo vada pav

více

PANEER KULCHA

21. 09. 2020

těsto:300g hladké mouky50g jogurtu 1 lžíce cukru 1 lžička soli 1 lžička prášku...

více

MISSI ROTI

28. 10. 2020

Jeden z velkých taháků indické kuchyně jsou různé "placky". Vyzkoušejte tuhle, z cizrnové mouky s kořením, cibulí a koriandrem. Jsem si jistá, že vás její chuť nadchne

více

CHAPATI

19. 08. 2020

Chapati je základní indický chléb, u nás by se spíš řeklo placka, který se svojí neutrální chutí hodí jako příloha k většině indických chuťově výrazných jídel. Chapati dokonce plnohodnotně nahrazuje příbor. Utrhněte si kousek, mezi prsty z něj vytvarujte jakoby kornoutek, použijte k nabrání omáčky a užijte si chuť indických lahůdek.

více