Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Nadýchaná placka plněná směsí ořechů, rozinek a kokosu, která se hodí nejen jako příloha, ale klidně si ji dejte i jako dezert. Příprava je překvapivě jednoduchá, výsledek lahodný.
víceRava Dosa je tenká, křupavá jihoindická placka připravovaná z krupice, rýžové mouky a jen několika málo dalších surovin. Oproti klasické dosě se těsto nemusí fermentovat, takže je hotová během několika minut. Díky své lehké a voňavé chuti se skvěle hodí k snídani, lehkému obědu nebo jako rychlé vegetariánské jídlo.
víceTento recept vznikl jako výzva v rámci Foodblogu roku 2025. Jedná se o placky z pšeničné mouky plněné kořeněnou Lučinou. Můžete je jíst jakou přílohu a nebo klidně i samostatně jako malé jídlo.
víceV původním receptu je použitá dýně laku, ta se u nás ale ne úplně lehce shání, takže já použila, v Čechách tak oblíbenou, cuketu. A vyla to dobrá volba, protože dodala placce hodně šťavnatosti a svěžesti. Placky tepla můžete podávat jen s raritou jako menší jídlo nebo je směle využít jako přílohu k jakémukoliv curry
víceTato příprava rýže vychází z takzvané Parsi kuchyně. Pársové jsou komunita, která přišla do Indie v 10.století z tehdejší Persie (dnes Írán). A samozřejmě si s sebou přinesli i svůj styl stravování. Karamelizovaná cibule a koření dodává rýži bohatou chuť.
víceParatha je placka, která je zvenku křupavá, ale v jednotlivých vrstvách jemná a měkká. Této verzi navíc vévodí chuť špenátu. Nenechejte se odradit brčálově zelenou barvou a prapodivným tvarem 😃 chuť vás mile překvapí!
více