Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
V původním receptu je použitá dýně laku, ta se u nás ale ne úplně lehce shání, takže já použila, v Čechách tak oblíbenou, cuketu. A vyla to dobrá volba, protože dodala placce hodně šťavnatosti a svěžesti. Placky tepla můžete podávat jen s raritou jako menší jídlo nebo je směle využít jako přílohu k jakémukoliv curry
víceTato příprava rýže vychází z takzvané Parsi kuchyně. Pársové jsou komunita, která přišla do Indie v 10.století z tehdejší Persie (dnes Írán). A samozřejmě si s sebou přinesli i svůj styl stravování. Karamelizovaná cibule a koření dodává rýži bohatou chuť.
víceParatha je placka, která je zvenku křupavá, ale v jednotlivých vrstvách jemná a měkká. Této verzi navíc vévodí chuť špenátu. Nenechejte se odradit brčálově zelenou barvou a prapodivným tvarem 😃 chuť vás mile překvapí!
vícetěsto:300g hladké mouky50g jogurtu 1 lžíce cukru 1 lžička soli 1 lžička prášku...
víceJeden z velkých taháků indické kuchyně jsou různé "placky". Vyzkoušejte tuhle, z cizrnové mouky s kořením, cibulí a koriandrem. Jsem si jistá, že vás její chuť nadchne
víceChapati je základní indický chléb, u nás by se spíš řeklo placka, který se svojí neutrální chutí hodí jako příloha k většině indických chuťově výrazných jídel. Chapati dokonce plnohodnotně nahrazuje příbor. Utrhněte si kousek, mezi prsty z něj vytvarujte jakoby kornoutek, použijte k nabrání omáčky a užijte si chuť indických lahůdek.
více