Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Všechny tři druhy mouhy smíchejte dohromady, přidejte sůl, nahrubo nadrcený římský kmín a dobře rozmíchejte s vodou pokojové teploty. Tuto směs nechejte půl hodiny odpočívat.
Mezitím si nadrobno nakrájejte chilli papričky a cibuli a nasekejte čerstvý koriandr.
Po odpočinutí těsta do něho vmíchejte zázvorovo česnekovou pastu, curry listy, nadrobno pokrájené chilli papričky, cibuli a nasekaný koriandr. Vše opět promíchejte, těsto by mělo mít úplně vodovou konzistenci.
Pánev rozehřejte na střední teplotu, lehce potřete olejem a naběračkou na něj nalejte velmi tenkou vrstvu těsta. Těsto by mělo být v co nejtenčí vrstvě, jen tak se vám podaří křupavá dosa. Dosu po okrajích jemně pokapte olejem. Pečte ji pouze po jedné straně a hotová je, jakmile je na spodní straně upečená do zlatova a jde lehce odebrat z pánve. Hotovou dosu smotejte jako palačinku, po jedné straně bude křupavá a na druhé měkká.
Podávejte s libovolným chutney a výtečná je také k sambaru