RAVA DOSA

RAVA DOSA

  • 100g semoliny
  • 100g rýžové mouky
  • 25g hladké pšeničné mouky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička soli 
  • 10 curry listů 
  • 2 čerstvé zelené chilli papričky 
  • 1 středně velká červená cibule
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty
  • Svazek koriandru 
  • Cca 500ml vody 
  • Olej  

Všechny tři druhy mouhy smíchejte dohromady, přidejte sůl, nahrubo nadrcený římský kmín a dobře rozmíchejte s vodou pokojové teploty. Tuto směs nechejte půl hodiny odpočívat. 

Mezitím si nadrobno nakrájejte chilli papričky a cibuli a nasekejte čerstvý koriandr. 

Po odpočinutí těsta do něho vmíchejte zázvorovo česnekovou pastu, curry listy, nadrobno pokrájené chilli papričky, cibuli a nasekaný koriandr. Vše opět promíchejte, těsto by mělo mít úplně vodovou konzistenci. 

Pánev rozehřejte na střední teplotu, lehce potřete olejem a naběračkou na něj nalejte velmi tenkou vrstvu těsta. Těsto by mělo být v co nejtenčí vrstvě, jen tak se vám podaří křupavá dosa. Dosu po okrajích jemně pokapte olejem. Pečte ji pouze po jedné straně a hotová je, jakmile je na spodní straně upečená do zlatova a jde lehce odebrat z pánve. Hotovou dosu smotejte jako palačinku, po jedné straně bude křupavá a na druhé měkká. 

Podávejte s libovolným chutney a výtečná je také k sambaru

 

RAVA DOSA