Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Sambar masala:
Nejdříve je potřeba udělat přípravy. Toor dal nechejte namočit přes noc v dostatečném množství vody, poté propláchněte a uvařte spolu s dvěma stroužky česneku úplně do měkka. Všechny suroviny, jednu po druhé (každá z nich potřebuje jiný čas) opražte na suché pánvi a poté společně rozmixujte.
Na oleji nechejte rozvonět hořčičná semena, pískavici, římský kmín, curry listy a asafoetidu. Všechnu zeleninu pokrájejte na menší kousky a přidejte ke koření a společně za občasného míchání restujte zhuba 5 minut.
Potom přidejte na drobno pokrájená rajčata a nechejte deset minut podusit. Přidejte dvě vrchovaté lžíce sambar masaly, lžíci tamarindové pasty a uvařený toor dal, zalijte vývarem, osolte a nechejte vše společně vařit 20 minut.
Nakonec, pokud je třeba, dosolte a vmíchejte čerstvý koriandr