Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Zmrzlina z manga ochucená šafránem a kardamomem. A obrovskou výhodou je to, že příprava nezabere víc než pár minut.
víceIndické léto si nelze představit bez tohoto dezertu. Jestli se vám kombinace zmrzliny, bazalkového semínka, nudlí, želatiny a mléka zdá přinejmenším podivná, zkuste zahodit předsudky! Tento dezert je prostě skvělý!
vícePředpokládám, že kombinace mrkve a mléka v dezertu na vás asi nepůsobí úplně věrohodně :-) Věřte mi ale, že mrkvová halva je velmi lahodný dezert. Příprava trvá sice hodin dlouho, ale výsledkem budete nadšení!
víceKdyž jsem byla vloni v Indii, měla jsem s sebou seznam věcí, které jsem si chtěla dovézt. Samozřejmě se jednalo převážně o suroviny, koření nebo kuchyňské vybavení. A na tomto seznamu byl i GULKAND. Gulkand jsou lístky růží zavařené s cukrem, dalo by se říct, že taková hustá "marmeláda z růží". Originálně jsou to kuličky plněné touto "marmeládou". Ale protože já si věci upravuji po svém, tak v mém podání to nejsou kuličky, ale udělala jsem je ve formě na minidorty.
více