ROYAL FALOODA

ROYAL FALOODA

  • 400g jahod 
  • 1 bal jahodové želatiny 
  • 500ml mléka
  • 100ml růžového sirupu
  • 2 lžíce kondenzovaného mléka 
  • 50g vlasových kukuřičných nudlí
  • 2 lžíce bazalkového semínka (sabja) 
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny 
  • 2 lžíce sekaných pistácií 

Podle návodu připravte jahodové želé (příprava závisí na zvoleném druhu želé, držte se návodu na obalu) a v misce ho nechejte ztuhnout a vychladnout. 

Mléko přiveďte k varu, přidejte do něj kondenzované mléko a 1 lžíci růžového sirupu, promíchejte a nechejte v lednici vychladnout. 

Bazalková semínka namočte do cca 100ml vody a nechejte 10 minut nabobtnat. 

Nudle vložte do vroucí vody a vařte 5 minut do měkka, slijte a také nechejte vychladnout. 

Jahody pokrájejte na malé kousky a pistácie posekejte. 

Do vysokých skleniček vrstvěte jednotlivé suroviny. Začněte jahodovým želé, přidejte 2 lžíce bazalkových semínek, na ně navrstvěte nudle, zalijte dvěma lžícemi růžového sirupu, přidejte lžíci nadrobno nakrájených jahod, zalijte růžovým mlékem, následně přidejte kopeček zmrzliny, jahody, jednu lžíci bazalkových semínek, ještě jednou polijte růžovým sirupem, posypejte nasekanými pistáciemi, a nakonec můžete ozdobit jahodou. 

 

ROYAL FALOODA