Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Díky tomu, že se červená čočka vaří krátkou dobu, je tento dal další ze série indických "rychlovek". Příprava tohoto jídla je nejen rychlá, ale taky jednoduchá.
víceKofty jsou kuličky z dvou druhů čočky a koření, které doplňuje omáčka z rajčat a kokosového mléka. Toto curry je náročnější na množství koření a časovou přípravu, ale jeho velmi bohatá chuť vám to spolehlivě vynahradí.
víceDva druhy luštěnin, spousta koření a osm hodin vaření, to je dal makhani. Krásně krémové vegetariánské jídlo, které si zamilujete
vícePokud máte rádi luštěniny, neváhejte zkusit nové druhy jako například moth dal, který můžete nají i pod názvem matki. Jsou to malé drobné fazolky, které vzdáleně připomínají mungo fazolky. Dal z moth fazolek se vaří poměrně dlouiho, ale na připravu je nenáročný, nebojte se jej vyzkušet
víceJe menší než ta klasická, má oříškovou chuť....hnědá cirzna, KALA CHANA A v kombinaci s bramborami (aloo) a hustou omáčkou je to velká lahoda. Na toto jídlo budete potřebovat hodně koření a času, ale věřte mi, že to stojí za to.
víceSpeciálně v zimních chladných dnech ráda připravuji luštěniny. A cizrna v kombinaci se špenátem je skvělá volba. Za mě je to jídlo, které zahřeje.
více