Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Čočku namočte na hodinu do studené vody, poté pečlivě propláchněte a odložte stranou do dalšího použití
V hrnci rozehřejte ghee a nechejte na něm rozvonět římský kmín. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou orestujte dozlatova. Přimíchejte zázvorovo česnekovou pastu a za stálého míchání zhruba minutu restujte společně s cibulí. Do této základní směsi vmíchejte kurkumu, garam masalu, chilli a čertovo lejno a opět dobře promíchejte, nakonec vmíchejte rajčatový protlak a špenát a za občasného míchání malou chvíli restujte. Jako poslední přidejte čočku, zalijte vývarem a vařte do změknutí (skoro až rozvaření) čočky. Bude to trvat zhruba 30 minut. Nakonec dochuťte citronovou šťávou a dle potřeby osolte.
Během vaření čočky si připravte paneer. Na pánvici rozehřejte ghee, přidejte do něj kurkumu, chilli a paneer pokríjený na kostky. Za občasného míchání orestujte paneer do zlatova ze všech stran. Jakmile bude paneer hotový, vmíchejte ho do připraveného dalu.
Servírujte s chapati nebo rýží.