Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Čočku důkladně propláchněte a namočte na několik hodin v dostatečném množství vody.
Na oleji nechejte rozvonět celé kašmírské chilli papričky, římský kmín a rozpraskat hořčičná semínka a curry listy. Poté přidejte na velmi drobno nakrájenou cibuli a restujte ji do zlatova. Pak vmíchejte zázvorovo česnekovou pastu promíchejte a ihned přidejte všechno mleté koření – chilli, garam masalu a asafoetidu opět promíchejte.
K této základní masale přidejte čočku, zalijte dvojnásobným množstvím vody a při mírné teplotě vařte do změknutí čočky a zredukování vody. Potom vmíchejte kokosové mléko, dle potřeby osolte, a nakonec můžete posypat čerstvým koriandrem