ALOO CHANA

ALOO CHANA

  • 250g cizrny 
  • 700g brambor (doporučuji varný typ C) 
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička římského kmínu 
  • 1  větší cibule 
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
  • 400g konzervovaných krájených rajčat 
  • 1/2 lžičky kurkumy 
  • 1/2 lžičky mletého chilli 
  • 1 lžička garam masala
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 400ml zeleninového vývaru (nebo vody) 
  • sůl dle chuti 
  • 1 lžíce kasoori methi (pískavice řecké seno) 
  • čerstvý koriandr 

 

Cizrnu namočte přes noc do vody, poté propláchněte a uvařte do poloměkka (to bude trvat cca 20 minut). Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte nadrobno. 

Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, přidejte cibuli a. restujte ji do hněda. Přidejte zázvorovo česnekovou pastu a ještě malou chvilku restujte. Vmíchejte rajřata a všechno mleté koření (bez soli) a při nízké teplotě nechete zredukovat a zhoustnout. Tato základní směs je hotová, jakmile rajčata ztratí syrovou chuť a po stranách se začne oddělovat tuk. V té chvíli přidejte nakrájené brambory, uvařenou cizrnu a zalijte vývarem. Brambory musí být plně zalitéí tekutinou, takže pokud by bylo vývaru málo, můžete přilít buď ještě další vývar nebo vodu. Vše pečlivě promíchejte a nechete vařit při nízké teplotě do změknutí brambor i cizrny a zhoustnutí omáčky. Nakonec podle chuti osolte, vmíchejte kasoori methi  a posypte čerstvým koriandrem. 

 

ALOO CHANA