Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Cizrnu namočte přes noc do vody, poté propláchněte a uvařte do poloměkka (to bude trvat cca 20 minut). Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte nadrobno.
Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, přidejte cibuli a. restujte ji do hněda. Přidejte zázvorovo česnekovou pastu a ještě malou chvilku restujte. Vmíchejte rajřata a všechno mleté koření (bez soli) a při nízké teplotě nechete zredukovat a zhoustnout. Tato základní směs je hotová, jakmile rajčata ztratí syrovou chuť a po stranách se začne oddělovat tuk. V té chvíli přidejte nakrájené brambory, uvařenou cizrnu a zalijte vývarem. Brambory musí být plně zalitéí tekutinou, takže pokud by bylo vývaru málo, můžete přilít buď ještě další vývar nebo vodu. Vše pečlivě promíchejte a nechete vařit při nízké teplotě do změknutí brambor i cizrny a zhoustnutí omáčky. Nakonec podle chuti osolte, vmíchejte kasoori methi a posypte čerstvým koriandrem.