Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Basmati rýži důkladně properte a nechejte namočenou ve vodě (minimálně 30 minut) odležet.
Cizrnovou mouku ve větší misce smíchejte se vším mletým kořením (garam masala, mletý římský kmín, mleté kašmírské chilli, kurkuma, pískavice) a solí. Poté postupným přiléváním vody vypracujte středně husté těstíčko. V něm obalte na kousky nakrájený paneer a ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažte do zlatova. Odložte na kuchyňkou papírovou utěrku, která pomůže odstranit přebytečný tuk a nechejte stranou do dalšího použití.
V hrnci rozehřejte 3 lžíce oleje a nechejte na něm rozvonět římský kmín, skořici, bobkové listy a kardamom. Poté ke koření přidejte nadrobno nakrájené čerstvé chilli a na proužky nakrájenou červenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte k ní zázvorovo česnekovou pastu a společně ještě chvilku restujte. Pak vmíchejte kurkumu, chilli a pepř, opět malou chvilku za stálého míchání zarestujte. K takto připravenému základu přidejte nadrobno nakrájená rajčata, vše promíchejte a nechejte rajčata vydusit na tuk. Jakmile se tuk od rajčat začne oddělovat přidejte cizrnu, kterou předtím důkladně properte. Dále vmíchejte nakrájené lístky máty a předem namočenou basmati rýži. Vše opět řádně promíchejte a zalijte vodou tak, aby dosahovala zhruba 1,5 nad rýži. Hrnec přikryjte pokličkou a při střední teplotě vařte do změknutí rýže.
Dosolte dle potřeby a úplně nakonec opatrně, tak aby se nerozlámaly, vmíchejte smažené kousky paneeru a nasekaný koriandr.
Podávejte s libovolnou raitou