Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Fazole pečlivě properte a namočte v dvojnásobném množství vody na zhruba 12 hodin a poté uvařte do poloměkka.
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a nakrájejte na menší špalíčky a rajčata nakrájejte na malé kousky.
Na rozehřátém ghee nechejte rozvonět bobkové listy, kardamom a skořici. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile začne zlátnout přidejte k ní zázvorovo česnekovou pastu a za stálého míchání minutku orestujte. Tento základ ochuťte mletým koriandrem, římským kmínem, garam masalou a asafoetidou. Přidejte rajčata a mrkev, promíchejte a při nízké teplotě redukujte až budou rajčata úplně měkká a ztratí syrovou chuť. Mrkev by měla být také skoro měkká, ale ne rozvařená. V té chvíli přidejte uvařené fazole a zalijte je zeleninovým vývarem nebo vodou tak, aby voda dosahovala zhruba 3 cm nad fazole. Vše promíchejte a opět při nízké teplotě vařte do úplného změknutí fazolí. Nakonec dle chuti osolte a vmíchejte posekaný koriandr.
Při servírování můžete posypat opět koriandrem nebo libovolnými mikrobylinkami.