BUTTER BEANS MASALA

BUTTER BEANS MASALA

  • 300g máslových fazolí 
  • 2 lžíce ghee
  • 2 bobkové listy
  • 2 černé kardamomy
  • cca 4 cm skořice 
  • 1 středně velká cibule 
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
  • ½ lžičky mletého koriandru 
  • ½ lžičky mletého římského kmínu 
  • 1 lžička garam masala 
  • ¼ lžičky asafoetida (čertovo lejno) 
  • 2 větší rajčata 
  • 200g mrkve
  • sůl 
  • čerstvý koriandr 
  • volitelné: zeleninový vývar, mikrobylinky 

 

Fazole pečlivě properte a namočte v dvojnásobném množství vody na zhruba 12 hodin a poté uvařte do poloměkka.

Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a nakrájejte na menší špalíčky a rajčata nakrájejte na malé kousky. 

Na rozehřátém ghee nechejte rozvonět bobkové listy, kardamom a skořici. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile začne zlátnout přidejte k ní zázvorovo česnekovou pastu a za stálého míchání minutku orestujte. Tento základ ochuťte mletým koriandrem, římským kmínem, garam masalou a asafoetidou. Přidejte rajčata a mrkev, promíchejte a při nízké teplotě redukujte až budou rajčata úplně měkká a ztratí syrovou chuť. Mrkev by měla být také skoro měkká, ale ne rozvařená. V té chvíli přidejte uvařené fazole a zalijte je zeleninovým vývarem nebo vodou tak, aby voda dosahovala zhruba 3 cm nad fazole. Vše promíchejte a opět při nízké teplotě vařte do úplného změknutí fazolí. Nakonec dle chuti osolte a vmíchejte posekaný koriandr. 

Při servírování můžete posypat opět koriandrem nebo libovolnými mikrobylinkami. 

 

 

 

 

 

BUTTER BEANS MASALA