Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Mungo fazole propláchněte, namočte je v dostatečném množství vody na minimálně 8 hodin. Poté opět propláchněte a odložte do dalšího použití
Na oleji nechejte rozvonět všechno celé koření – skořici, bobkové listy, hořčičná semínka a římský kmín. Ke koření přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte za občasného promíchání do zlatova. Přidejte zázvorovo česnekovou pastu, a ještě malou chvilku zarestujte. K této základní směsi přidejte všechno mleté koření – kurkumu, koriandr, garam masalu a čertovo lejno, promíchejte, a nakonec přidejte rajčata. Vše opět promíchejte a při nízké teplotě provařujte, dokud rajčata neztratí svoji syrovou chuť, zredukují se zhruba na polovinu a od směsi se začne oddělovat tuk. V té chvíli vmíchejte mungo fazole a zalijte je vodou nebo vývarem tak, aby sahala zhruba 5 cm nad ně. Při nízké teplotě vařte do úplného změknutí fazolí a až celé jídlo dostane krémovou konzistenci.
Nakonec do dalu vmíchejte listy pískavice a dle chuti osolte a servírujte s rýží nebo chapati.