Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Mrkev očistěte, nastrouhejte nadrobno, vložte do hluboké pánve, mě osobně nejlépe vyhovuje wok. Zalijte mlékem a při nízké teplotě a za občasného promíchávání vařte, dokud se mléko úplně nevsákne do mrkve. Toto může trvat až hodinu, podle toho, při jaké teplotě vaříte.
Jakmile je mléko vyvařené a na pánvi zbyla jen vlhká mrkvová hmota, přidejte k ní khoya, část ořechů a rozinek, oslaďte a přidejte i mletý koriandr. Opět pečlivě promíchejte a za stálého promíchávání provařujte ještě dalších pět minut.
Vložte do misek, posypte zbytkem ořechů a rozinek a servírujte teplé nebo při pokojové teplotě.
Můj tip: místo rozinek můžete použít sušené višně, které jí dodají jemně nakyslou chuť. A halwa vypadá velmi pěkně, pokud ji dekorujete sušenými květy.