GULKAND LADOO

GULKAND LADOO

 

na 30 kuliček

  • 600g paneeru 
  • 100g slazeného kondenzovaného mléka 
  • 400g sušeného mléka 
  • 4 lžíce růžového sirupu 
  • 100ml mléka 
  • 150g gulkand (marmeláda z růží) 

 

Nejprve si připravte paneer ze 3 litrů mléka (recept na paneer najdete v sekci "přípravy a základy"), nenechávejte jej zatížit a slisovat, ale použijte ihned. Pokud byste používali už dříve připravený nebo koupený paneer, rozdrobte jej na co nejmenší kousky nebo ho postrouhejte. Ve větší míse smíchejte paneer s kondenzovaným i sušeným mlékem a růžovým sirupem. Až se vytvoří malé hrudky, začněte přilévat mléko dokud se nevytvoří hladká, velmi jemně lepivá, konzistentní hmota. Tuto rozdělte na 30 částí a z každé vytvořte kuličku, udělejte do ní důlek, ten naplňte gulkandem, uzavřete a v rukách opět vytvarujte do tvaru kuličky. Pokud použijete nějaké formičky jako já (já jsem použila formu na minidorty Nordic Ware z potten&pannen), vyplňte sýrovo mléčnou hmotou formičku po stranách, naplňte gulkandem a uzavřete opět částí hmoty. Potom nechejte zhruba hodinu v ledniččce, vychlazené "ladoo" půjdou z formy lehce vyklepnout. 

Pokud byste nesehnali gulkand, myslím, že velmi dobrou variantou by bylo vytvořit hustou směs z nadrobno posekaných ořechů a medu

GULKAND LADOO