Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
na 30 kuliček
Nejprve si připravte paneer ze 3 litrů mléka (recept na paneer najdete v sekci "přípravy a základy"), nenechávejte jej zatížit a slisovat, ale použijte ihned. Pokud byste používali už dříve připravený nebo koupený paneer, rozdrobte jej na co nejmenší kousky nebo ho postrouhejte. Ve větší míse smíchejte paneer s kondenzovaným i sušeným mlékem a růžovým sirupem. Až se vytvoří malé hrudky, začněte přilévat mléko dokud se nevytvoří hladká, velmi jemně lepivá, konzistentní hmota. Tuto rozdělte na 30 částí a z každé vytvořte kuličku, udělejte do ní důlek, ten naplňte gulkandem, uzavřete a v rukách opět vytvarujte do tvaru kuličky. Pokud použijete nějaké formičky jako já (já jsem použila formu na minidorty Nordic Ware z potten&pannen), vyplňte sýrovo mléčnou hmotou formičku po stranách, naplňte gulkandem a uzavřete opět částí hmoty. Potom nechejte zhruba hodinu v ledniččce, vychlazené "ladoo" půjdou z formy lehce vyklepnout.
Pokud byste nesehnali gulkand, myslím, že velmi dobrou variantou by bylo vytvořit hustou směs z nadrobno posekaných ořechů a medu