NANKATHAI

NANKATHAI

  • 80g ghee
  • 50g cukr krystal 
  • 125g pšeničná mouka hladká 
  • 25g semolina jemná 
  • 40g cizrnová mouka
  • ½ lžičky prášku do pečiva 
  • ¼ lžičky sody 
  • ¼ lžičky mletého kardamomu 
  • špetka soli 
  • sekané mandle 

Ghee s cukrem společně vyšlehejte do hladké krémové konzistence. 

Do hlubší mísy přesijte semolinu, cizrnovou i hladkou mouku, přidejte prášek do pečiva, sodu, kardamom a sůl. Vše promíchejte a vmíchejte máslo vyšlehané s cukrem. Nemíchejte ale příliš dlouho, jakmile se vytvoří měkké hladké těsto, zabalte jej ho potravinářské folie a nechejte v ledničce na 10 minut odležet (bude se vám s ním lépe pracovat). 

Rozehřejte troubu na 180C. 

Z odleželého těsta vytvarujte menší kuličky, položte na pečící papír na plech a rukou jemným tlakem zmáčkněte a vytvořte vyšší placičku. Každou sušenku posypte sekanými mandlemi, které lehce vmáčkněte do těsta tak, aby neopadávaly. Tip: obrácenou stranou vařečky udělejte do těsta malý důlek a ořechy vsypte do něj. 

Sušenky pečte 15-17minut. Sušenky nesmí změ nit barvu a při vytažení z trouby jsou ještě lehce měkké. 

NANKATHAI