Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Ghee s cukrem společně vyšlehejte do hladké krémové konzistence.
Do hlubší mísy přesijte semolinu, cizrnovou i hladkou mouku, přidejte prášek do pečiva, sodu, kardamom a sůl. Vše promíchejte a vmíchejte máslo vyšlehané s cukrem. Nemíchejte ale příliš dlouho, jakmile se vytvoří měkké hladké těsto, zabalte jej ho potravinářské folie a nechejte v ledničce na 10 minut odležet (bude se vám s ním lépe pracovat).
Rozehřejte troubu na 180C.
Z odleželého těsta vytvarujte menší kuličky, položte na pečící papír na plech a rukou jemným tlakem zmáčkněte a vytvořte vyšší placičku. Každou sušenku posypte sekanými mandlemi, které lehce vmáčkněte do těsta tak, aby neopadávaly. Tip: obrácenou stranou vařečky udělejte do těsta malý důlek a ořechy vsypte do něj.
Sušenky pečte 15-17minut. Sušenky nesmí změ nit barvu a při vytažení z trouby jsou ještě lehce měkké.