MANGO KULFI

MANGO KULFI

  • Špetka šafránu 
  • Špetka krystalového cukru
  • 3 lžíce mléka 
  • ¼ lžičky mletého kardamomu
  • 200ml smetany ke šlehání 
  • 125ml slazeného kondenzovaného mléka 
  • 2 velká zralá manga 
  • Sekané pistácie na posypání

V malém hmoždíři rozdrťte šafrán společně s cukrem a vmíchejte do vlažného mléka

Mango nakrájejte na menší kousky a v rozmixujte na hladké pyré. Pokud nemáte čerstvé zralé mango, klidně můžete použít konzervované anebo rovnou nahradit 200ml mangového pyré. 

Do mixéru k mangu přidejte kondenzované mléko, smetanu, kardamom a šafrán i s mlékem, ve kterém se louhoval a vše společně rozmixujte. 

Nalejte do formiček na nanuky nebo do misek a můžete posypat sekanými pistáciemi a. nechejte na minimálně osm hodin zamrazit. 

MANGO KULFI