Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Rýži propláchněte a nechejte namočenou ve vodě pokojové teploty zhruba půl hodiny. Po této době ji pečlivě proplachujte tak dlouho, až bude voda úplně čirá.
Cibuli nakrájejte na tenká, stejně silná kolečka. Doporučuji použít mandolínu, čímž zajistíte, že všechna kolečka budou nakrájená rovnoměrně.
V hrnci rozehřejte olej a na něm nechejte rozvonět všechno koření. Poté přidejte všechnu cibuli a při nízké teplotě pomalu restujte do zlatova. Tento proces může trvat, podle zvolené teploty, klidně i půl hodiny. Hlavně nespěchejte, jinak cibuli můžete spálit. Jakmile bude mít cibule zlatou barvu, přidejte jaggery a občas promíchejte. Cibule začne hnědnout rychleji. Ve chvíli, kdy bude úplně hnědá, přidejte k ní rýži a pečlivě promíchejte tak, aby každé zrnko rýže bylo obaleno tukem. Zalijte rýži vodou tak, aby sahala zhruba 1,5 cm nad rýži (pokud jste zvyklí na rýži vařit v poměru 1 díl rýže na 1,5 dílů vody, klidně ten postup použijte). Osolte a vařte do jejího změknutí a vyvaření vody.
Takhle připravená rýže má velmi bohatou chuť a jakmile ji jednou ochutnáte, věřím, že ji budete vařit velmi často.