Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
V miste smíchejte cukr, droždí a polovinu množství mléka, přikryjte utěrkou a nechejte aktivivat zhruba 15 minut na teplém místě.
Do větší mísy prosejte mouku, přidejte sůl, 2 lžíce roztopeného másla, aktivované droždí a zbytek mléka (nechejte si pár lžic stranou), dobře vypracujte na pružné hladké těsto. Toto přikryté nechejte hodinu nakynout.
Vykynuté těsto rozdělte na devět částí, každá bude mít okolo 90g a každou část vytvarujte do kuličky a vložte do máslem vymazané formy. Opět přikryjte a nechejte ještě půl hodiny kynout.
Troubu rozehřejte na 180°C. Pav potřete zbylým mlékem a pečte do zlatova. Trvat to bude zhruba půl hodiny.
Upečené pav ještě teplé potřete zbylým máslem a přikryjte utěrkou a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu.
Typické pro podávání je, že se pav rozříznou na půl, na pánvi se nechá rozehřát máslo a obě půlky pav se opečou do zlatova. Podávají se buď s pav bhaji nebo vada pav