PAV

PAV

 

  • 450g hladké mouky 
  • 350ml vlažného mléka (+ trocha na potření pav) 
  • 1 lžíce cukru 
  • 7g sušeného droždí 
  • 2 lžičky soli 
  • 4 lžíce másla 

 

V miste smíchejte cukr, droždí a polovinu množství mléka, přikryjte utěrkou a nechejte aktivivat zhruba 15 minut na teplém místě. 

Do větší mísy prosejte mouku, přidejte sůl, 2 lžíce roztopeného másla, aktivované droždí a zbytek mléka (nechejte si pár lžic stranou), dobře vypracujte na pružné hladké těsto. Toto přikryté nechejte hodinu nakynout. 

Vykynuté těsto rozdělte na devět částí, každá bude mít okolo 90g a každou část vytvarujte do kuličky a vložte do máslem vymazané formy. Opět přikryjte a nechejte ještě půl hodiny kynout. 

Troubu rozehřejte na 180°C. Pav potřete zbylým mlékem a pečte do zlatova. Trvat to bude zhruba půl hodiny. 

Upečené pav ještě teplé potřete zbylým máslem a přikryjte utěrkou a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. 

Typické pro podávání je, že se pav rozříznou na půl, na pánvi se nechá rozehřát máslo a obě půlky pav se opečou do zlatova. Podávají se buď s pav bhaji nebo vada pav

 

 

PAV