Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Náplň:
Na posypání:
V malé misce smíchejte cukr s droždím a zalijte vlažnou vodou a nechejte zhruba 5 minut aktivovat. Ve větší míse smíchejte vodu, sůl, olej, jogurt a předem připravený droźďvý kvásek. Těsto bude řidší a lepivé. Mísu přikryjte a těsto nechejte zhruba 1,5 hodiny nakynout.
V mezičase si připravte náplň. Ve food procesoru nechejte rozsekat mandle a pistácie, poté k nim přidejte všechny ostatní ingredience na náplň – rozinky, kokos, med a máslo, a společně rozmixujte do husté hmoty.
Rozehřejte nepřilnavou pánev na vyšší teplotu a zároveň troubu na nejvyšší telotu nebo nejlépe, pokud máte tu možnost, na gril.
Nakynuté těsto rozdělte na 7 díků, z každého vytvarujte kuličku, tu rozválejte na menší silnější placičku. Položte na ni část ořechové náplně, těsto uzavřete opět do kuličky a opatrně rozválejte na polodlouhou tenší placku. Každou placku posypte nasekanými ořechy, rozinkami a koriandrem. Poté ještě lehce přejeďte válečkem nebo prsty posypku vtlačte do těsta, aby při opékání neopadala.
Takto připravený naan dejte na suchou pánev a opečte pouze ze spodní strany do zlatova, pak ihned přemístěte do trouby a grilujte až i vrchní strana získá zlatavou barvu. Hotový, ještě teplý naan potřete přepuštěným máslem.
Podávejte ke smetanovým curry nebo i jako dezert.