Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Suché suroviny (luštěniny, sezam, kokos, chilli) postupně, po jednotlivých druzích opražte na suché pánvi a poté nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. Vložte do mixéru, přidejte česnek, asafoetidu, sůl a curry listy a rozmixujte. Nemixujte úplně najemno, struktura by měla být trošku hrubější, aby při jídle byly cítit kousky.
Používejte jako dip, k dochucení idli nebo rýže.
Směs uchovávejte v suchu, nejlépe ve skleněné dóze.
Dip: 2 lžičky směsi smíchejte s trochou oleje nebo ghee a podávejte jako dip k idli nebo dosa
Ochucení rýže: Každou porci rýže posypte lžičkou kořenící směsi, zalejte lžící rozpuštěného ghee a promíchejte.