GUNPOWDER/MILAGAI PODI

GUNPOWDER/MILAGAI PODI

  • 100g Chana dal 
  • 100g Urad dal 
  • 30g sezamových semínek
  • 20g strouhaného kokosu 
  • 2 stroužky česneku 
  • 10ks sušeného chilli 
  • 10ks kašmírského chilli 
  • ½ lžičky asafoetida 
  • 1 lžička soli 
  • 10 curry listů 

Suché suroviny (luštěniny, sezam, kokos, chilli) postupně, po jednotlivých druzích opražte na suché pánvi a poté nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. Vložte do mixéru, přidejte česnek, asafoetidu, sůl a curry listy a rozmixujte. Nemixujte úplně najemno, struktura by měla být trošku hrubější, aby při jídle byly cítit kousky. 

Používejte jako dip, k dochucení idli nebo rýže. 

Směs uchovávejte v suchu, nejlépe ve skleněné dóze. 

 

Dip: 2 lžičky směsi smíchejte s trochou oleje nebo ghee a podávejte jako dip k idli nebo dosa

Ochucení rýže: Každou porci rýže posypte lžičkou kořenící směsi, zalejte lžící rozpuštěného ghee a promíchejte. 

GUNPOWDER/MILAGAI PODI