Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Mléko přiveďte k varu a jakmile začne vařit, vlijte do něj ocet, promíchejte a poté odstavte ze sporáku a nechejte zhruba pět minut odpočívat - sýr se vysráží a oddělí od syrovátky.
Mezitím si připravte 1 litr teplé vody, ve kterém rozpusťte 1 lžíci soli.
Cedník vyložte hustým plátýnkem a sýřeninu přeceďte. Ještě v cedníku několikrát propláchněte teplou vodou, a nakonec přelijte předem připravenou vodou se solí.
Sýr přemístěte do mísy, přidejte k němu chilli vločky a listy pískavice a vše jemně promíchejte.
Poté je třeba sýr zatížit, aby získal pevnou konzistenci
Uskladnění paneeru: Paneer zabalte do potravinové folie a zamrazte Několik dní vydrží i v lednici ponořený v misce s vodou. Vodu musíte ale každý den měnit!