Curry ze zbylých chapati

Curry ze zbylých chapati

  • 2ks chapati
  • 150g jogurtu
  • 3 lžíce cizrnové mouky 
  • cca 400ml vody
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička římského kmínu
  • 10 curry listů 
  • 2 čerstvé zelené chilli papričky
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty
  • 1 lžička kurkumy
  • ½ lžičky mletého chilli 
  • ¼ lžičky čertova lejna
  • Sůl
  • Čerstvý koriandr
  • Volitelné: semínka granátového jablka, smažená cubulka

 

Chapati nakrájete na zhruba centimetr silné proužky. 

Jogurt rozmixujte se 200ml vody, přidejte cizrnovou mouku a prošlehejte do hladka. Dávejte si pozor, aby byla celá jogurtová směs hladká, bez hrudek. Poté postupně přilívejte vodu tak, aby vám vznikla směs řídká zhruba jako palačinkové těsto.

V hluboké pánvi rozehřejte olej a na něm nechejte rozvonět římský kmín, po chvilce přidejte curry listy, na velmi drobno nakrájené chilli papričky a zázvorovo česnekovou pastu. Vše promíchejte snižte teplotu, přidejte mleté koření – kurkumu, chilli a čertovo lejno, a nakrájené chapati. Poté pomalu přilévejte jogurtovou směs s cizrnovou moukou. Osolte dle chuti a za občasného promíchávání přiveďte k varu, poté snižte teplotu úplně na minimum a nechejte zhruba 15 minut provařit, až směs zhoustne do krémové konzistence. Nakonec posypte čerstvý koriandrem, semínky granátového jablka nebo smaženou cibulkou.

 

Curry ze zbylých chapati