Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Chapati nakrájete na zhruba centimetr silné proužky.
Jogurt rozmixujte se 200ml vody, přidejte cizrnovou mouku a prošlehejte do hladka. Dávejte si pozor, aby byla celá jogurtová směs hladká, bez hrudek. Poté postupně přilívejte vodu tak, aby vám vznikla směs řídká zhruba jako palačinkové těsto.
V hluboké pánvi rozehřejte olej a na něm nechejte rozvonět římský kmín, po chvilce přidejte curry listy, na velmi drobno nakrájené chilli papričky a zázvorovo česnekovou pastu. Vše promíchejte snižte teplotu, přidejte mleté koření – kurkumu, chilli a čertovo lejno, a nakrájené chapati. Poté pomalu přilévejte jogurtovou směs s cizrnovou moukou. Osolte dle chuti a za občasného promíchávání přiveďte k varu, poté snižte teplotu úplně na minimum a nechejte zhruba 15 minut provařit, až směs zhoustne do krémové konzistence. Nakonec posypte čerstvý koriandrem, semínky granátového jablka nebo smaženou cibulkou.