Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Ananas očistěte, nakrájejte na větší kostky, posypte kurkumou a chilli, promíchejte tak, aby byl každý kousek kořením pokrytý a nechejte půl hodinky odležet.
Mezitím v hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, na něm nechejte rozpraskat hořčičná semínka a rozvonět curry listy. Poté přidejte na velmi drobno pokrájenou cibuli, česnek posekaný na malé kousky a čerstvé chilli papričky, které nejdříve podélně rozkrojte na polovinu. Všechno společně nechejte restovat do zezlátnutí cibule. Nenechávejte restovat příliš dlouho, aby se nespálil a nezhořkl česnek. V dalším kroku vmíchejte skořici a namarinovaný ananas, podlijte menším množstvím vody (cca 1dcl) a přikryté pod pokličkou duste na střední teplotě zhruba 15 minut do změknutí ananasu. Ananas zalijte kokosovým mlékem, pečlivě promíchejte a nechejte dalších 15 minut provařovat a mírně zredukovat omáčku. Výsledná curry by mělo být poměrně řídké. V tomto případě se nejedná o hustou hodně zredukovanou omáčku, toto curry konzistencí připomíná spíše krémovou polévku.
Nakonec dochuťte podle potřeby solí a eventuálně doslaďte, pokud by se vám omáčka zdála kyselá. Toto závisí na osobních preferencích a zralosti ananasu. Část sladkosti omáčce dodá kokosové mléko, zbytek zajistí ananas. Pokud použijete zralý sladký ananas, nebude potřeba cukr dodávat, v opačném případě bude trocha cukru potřeba, protože výsledná chuť omáčky by měla být sladko-kyselo-pikantní.