Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Zázvor i česnek oloupejte, chilli papričky zbavte stopek a vše nakrájejte na menší kousky a poté společně se solí rozdrťte v hmoždíři na pastu (ůžete samozřejmě použít i foodprocessor), dobré ale je, pokud pasta nebude úplně stoprocentně hladká, ale zůstane v ní i malé množství kousků zázvoru a česneku.
V hluší pánvi rozehřejte ghee a nechejte na něm pastu, za občasného promíchání , estovat do zlatova. Restujte při nízké teplotě tak, aby se pasta orestovala rovnoměrně a nespálila se.
Poté přidejte všechno mleté koření – chilli, kurkumu i koriandr, promíchejte a ihned zalijte mlékem. Celou směs pravidelně promíchávejte a pořád při nízké teplotě, vařte 10 minut. Celá omáčka lehce zhoustně, ale pořád bude mít velmi tekupou konzistenci a chutě se krásně propojí. Chitt odstavte ze zdroje tepla, vmíchejte nadrobno nasekané listy koriandru a pokud bude potřeba, dosolte,
Podávejte nejlépe s plackami chapati nebo rýží.