PUNJABI CHITT

PUNJABI CHITT

  • 40g zázvoru 
  • 30g česneku (cca 8 stroužků) 
  • 3 čerstvé zelené chilli papričky 
  • 3 lžíce ghee
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru 
  • ½ lžičky soli 
  • 200ml mléka v pokojové teplotě
  • Svazek čerstvého koriandru 

 

Zázvor i česnek oloupejte, chilli papričky zbavte stopek a vše nakrájejte na menší kousky a poté společně se solí rozdrťte v hmoždíři na pastu (ůžete samozřejmě použít i foodprocessor), dobré ale je, pokud pasta nebude úplně stoprocentně hladká, ale zůstane v ní i malé množství kousků zázvoru a česneku. 

V hluší pánvi rozehřejte ghee a nechejte na něm pastu, za občasného promíchání , estovat do zlatova. Restujte při nízké teplotě tak, aby se pasta orestovala rovnoměrně a nespálila se. 

Poté přidejte všechno mleté koření – chilli, kurkumu i koriandr, promíchejte a ihned zalijte mlékem. Celou směs pravidelně promíchávejte a pořád při nízké teplotě, vařte 10 minut. Celá omáčka lehce zhoustně, ale pořád bude mít velmi tekupou konzistenci a chutě se krásně propojí. Chitt odstavte ze zdroje tepla, vmíchejte nadrobno nasekané listy koriandru a pokud bude potřeba, dosolte, 

Podávejte nejlépe s plackami chapati nebo rýží. 

PUNJABI CHITT