Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Na oleji nechte rozvonět římský kmín, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova. Poté přidejte zázvorovočesnekovou pastu a ještě krátce společně restujte. Přidejte rajčata, promíchejte a vsypte veškeré mleté koření. Za občasného míchání nechte při nízké teplotě směs zredukovat přibližně na polovinu. Jakmile rajčata ztratí syrovou chuť a na okrajích se začne oddělovat tuk, přidejte pokrájený špenát a dobře promíchejte. Nechte špenát zavadnout, poté přilijte vodu, nebo ještě lépe vývar, a vše zvolna provařujte asi 15 minut. Nakonec dochuťte solí.
Mezitím uvařte vejce natvrdo, oloupejte je a vložte do curry. Společně ještě krátce provařte a na závěr vmíchejte nasekaný koriandr.