ANDA PALAK

ANDA PALAK

  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička římského kmínu 
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce zázvorovočesnekové pasty 
  • 400g konzervovaných krájených rajčat 
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíčka mletého kašmírského chilli 
  • 1 lžička garam masala
  • ½ lžičky mletého pepře 
  • 500g čerstvého špenátu 
  • Voda nebo vývar (zhruba 200ml) 
  • 6 vajec 
  • sůl dle chuti 
  • svazek čerstvého koriandru 

Na oleji nechte rozvonět římský kmín, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova. Poté přidejte zázvorovočesnekovou pastu a ještě krátce společně restujte. Přidejte rajčata, promíchejte a vsypte veškeré mleté koření. Za občasného míchání nechte při nízké teplotě směs zredukovat přibližně na polovinu. Jakmile rajčata ztratí syrovou chuť a na okrajích se začne oddělovat tuk, přidejte pokrájený špenát a dobře promíchejte. Nechte špenát zavadnout, poté přilijte vodu, nebo ještě lépe vývar, a vše zvolna provařujte asi 15 minut. Nakonec dochuťte solí.

Mezitím uvařte vejce natvrdo, oloupejte je a vložte do curry. Společně ještě krátce provařte a na závěr vmíchejte nasekaný koriandr.

ANDA PALAK