Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Sabja jsou malá černá semínka pocházející z Indie, která si snadno můžete splést s chia semínky. Sabja jsou semínka sladké bazalky, která mají podobné benefity jako chia. Hlavním rozdílem je, kromě vzhledu, to, že chia semínkům nějakou chvíli trvá, než absorbují vodu, sabja po namočení ve vodě okamžitě nabobtnají a kolem jednotlivých semínek se utvoří průsvitný povlak. Sabja semínka se pro své ochlazující účinky hojně využívají i v ájurvédě.
Sabja semínka na sebe navazují velké množství vody a pokud je přidáme do tekutiny, rychle a efektivně hydratují tělo. Tento benefit konzumace sabja semínek se hodí zejména v horkých dnech nebo při sportu. Sabja semínka se konzumují buď nápojích – vodě, džusu, smoothie nebo mléčných nápojích. Ale dají se přidat i jogurtu, pudingů nebo kaší. Mají neutrální chuť, takže chuť výsledného nápoje nebo jídla nezmění.
Vyzkoušejte sabja semínka například v perfektním letním dezertu ROYAL FALOODA.