Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Těsto:
Náplň:
Ve větší míse smíchejte mouku, sůl a olej. Postupně přilévejte vlažnou vodu a vypracujte měkké, pružné těsto. Důkladně jej propracujte, přikryjte utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechte přibližně půl hodiny odležet.
Mezitím si připravte náplň. Očištěnou daikon ředkev nahrubo nastrouhejte, čerstvé chilli papričky nakrájejte nadrobno a vše smíchejte s mletým chilli, garam masalou a solí. Náplň dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo.
Odleželé těsto rozdělte na osm stejně velkých dílů, každý o hmotnosti zhruba 60 g. Každý kousek rozválejte na tenkou kulatou placku; pracovní plochu i těsto lehce podsypejte moukou, aby se nelepilo. Nastrouhanou ředkev pečlivě vymačkejte, abyste odstranili co nejvíce tekutiny, a vzniklou náplň rozdělte na čtyři části.
Jednu část náplně rovnoměrně rozprostřete na připravenou placku a ponechejte asi centimetrový volný okraj. Druhou placku položte navrch a opatrně ji rozválejte tak, aby se obě spojily.
Na rozpálené pánvi pečte placky nasucho z obou stran. Po opečení jednu stranu potřete máslem nebo ghí.
Podávejte ještě teplé, ideálně s oblíbeným chutney nebo raitou.