street food a malá jídla

KEEMA SAMOSA

14. 07. 2022

Samosy asi znáte v jejich typické trojúhelníkové formě a s klasickou bramborovou náplní. Nebojte se zkusit něco nového! Varianta s mletým masem je totiž skvělá! A aby ten tvar nebyl pořád stejný, pohrajte si trošku s těstem a vznikne mřížkovaná nádhera

více

Gobi pakora

13. 06. 2022

Všemi oblíbený street food - kousky květáku smažené v kořeněném cizrnovém těstíčku. Většinou se jí v chladných dnes a podává s čajem, ale věřte mi, že skvěle chutná celoročně.

více

PAPADUM & MASALA PAPADUM

24. 01. 2022

Většinou je budete znát z restaurací, kde vám je přinesou jako pozornost při čekání na jídlo. Koupit je můžete v obchodě jako polotovar a jen si je doma usmažit. Pojďte ale vyzkoušet domácí verzi, která vás určitě svojí chutí překvapí.

více

UTTAPAM

03. 01. 2022

Tyto placky mají stejný základ jako placky dosa, jen jsou menší a pečou se se zeleninou. Původně se podávali k snídani, ale dneska je můžete servírovat i jako svačinu, předkrm nebo i malou večeři

více

BESAN PAARE

29. 12. 2021

Na přípravu velmi jednoduché kořeněné pikantní krekry z tří druhů mouky - klasické pšeničné, cizrnové a semolíny. Hlavním použitým kořením je ajwain, který jim dodává výraznou chuť, no a chilli ten správný říz.

více

MASALA DOSA

27. 12. 2021

Směs brambor a kešu ořechů, která je určená k plnění placek dosa. Je v ní čerstvá a pouze jedna chilli paprička, takže bude chutnat i těm, kteří neholdují příliš pálivým jídlům.

více

HARA BHARA KEBAB

19. 12. 2021

Tyto vegetariánské kebaby jsou velmi populární v severní Indii. Ze tří hlavních ingrediencí - brambor, hrášku a špenátu můžete vykouzlit skvělý snack a nebo kebaby použít do vegetariánských burelů.

více

BHARWAN PANEER

19. 11. 2021

Neznám snad nikoho, kdo by neměl rád paneer. Sám o sobě je velmi jemný, dalo by se říct až bez chuti, ale marinovaný, s náplní z máty a koriandru a ogrilovaný, to je pak úplně jiná úroveň! Tuto lahůdku jednoduše musíte zkusit!

více

Paratha s máslovou dýní

03. 10. 2021

Placka z pšeničné mouky se tradičně plní bramborami nebo sýrem. Skvělou podzimní variantou je ale náplň z pečené máslové dýně a několika druhů koření. Dejte si k této parathě indický kořeněný čaj a získáte skvělou prohřívací večeři nebo malý oběd pro chladné dny.

více

PAV BHAJI

24. 01. 2021

Kdo byl někdy v Bombaji určitě na ulici na toto jídlo narazil. Hnědočervená kaše s malými kousky zeleniny, posypaná cibulí a nahoře s rozpouštějícícm se máslem. Nelekejte se velkého množství surovin ani delšího postupu, pav bhaji opravdu není složité na přípravu.

více