Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Na oleji nechejte rozvonět skořici, badyán, pepř a bobkové listy. Přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a podélně rozkrojené chilli papričky a restujte do zlatova. Poté přidejte česnekovo zázvorovou pastu, promíchejte a po malé chvilce přimíchejte na drobné kousky pokrájená rajčata. Vše restujte do změknutí rajčat a do chvíle, než se začne od směsi oddělovat tuk. K tomuto základu přisypte kurkumu a mleté chilli, promíchejte a vložte maso, které nechejte zprudka zatáhnout (postupně obracejte ze všech stran). Já jsem zvolila jehněčí kolínka. Jakmile se maso zatáhne, přilejte 5 litrů vody, dle chuti osolte a vařte na mírném plameni do úplného změknutí masa. Já jsem polévku táhla 5,5 hodiny, maso odpadávalo od kosti a množství vody se zredukovalo zhruba o polovinu.
Vyjměte maso, oberte ho od kosti a natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky. Polévku přes sítko přeceďte, abyste se zbavili kousků cibule, rajčat a koření, a vraťte zpět do hrnce i s kousky masa. Do polévky přidejte hrášek a malou chvíli povařte, pokiud je potřeba, dosolte. Nakonec vmíchejte čerstvý koriandr nebo výhonky hrášku.