Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Biryani s koftami z mletého jehněčího masa je bohaté a voňavé jídlo, které spojuje nadýchanou basmati rýži s kořeněnými masovými kuličkami. Toto jídlo se připravuje při zvláštních příležitostech, svátcích a nesmí chybět na žádné indické svatbě.
víceChilli Chicken je oblíbené indo-čínské jídlo, které kombinuje výrazné indické koření a použití sójové omáčky typické pro čínskou kuchyni. Celkově jde o výrazné, pikantní a syté jídlo.
víceSkopové maso u nás není příliš populární, ale rozhodně stojí za to mu dát šanci. V tomto curry s pikantní rajčatovou omáčkou chutná výtečně. Příprava není složitá ani náročná na suroviny, a přesto vás výsledek překvapí plnou a bohatou chutí.
více500g kuřecích jater 2 lžíce oleje 1 cibule 1 čerstvá zelená chilli paprička 1...
víceJehněčí maso k indické kuchyni fakt sedí! A jeho kombinace se špenátem a výrazným kořením je vážně skvělá.
víceO původu tohoto jídla se můžete dočíst, jak je v Indii zvykem, nejednu „pohádku“. Autorství receptu má údajně patřit majitelům jedné bangladéšské restauraci v Anglii. Jiné zdroje zase tvrdí, že je jeho původ v indickém státě Nagaland. A další z verzí je, že toto jídlo nese název po chilli papričce, která se v tomto jídle používá. Ať už je pravda kdekoliv, jedná se o nejpálivější indické jídlo. Recept určitě nadchne všechny milovníky ohnivých curry jídel.
víceKořeněné kousky kuřete restované na spoustě přepuštěného másla osloví každého, kdo má rád voňavá indická jídla. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek skvělý!
více4 křepelky Na marinádu: 2 lžíce jogurtu ½ lžičky mleté skořice 1 lžička mletého...
víceKořeněné kebaby s čerstvým koriandrem a mátou jsou skvělým jídlem pro letní grilovačky. Ale samozřejmě je můžete připravit kdykoliv během roku v troubě. Skvěle se k nim hodí různé tipy nebo jogurtové rauty.
více