hlavní jídla s masem

NAGA LAMB PHAL

19. 01. 2024

O původu tohoto jídla se můžete dočíst, jak je v Indii zvykem, nejednu „pohádku“. Autorství receptu má údajně patřit majitelům jedné bangladéšské restauraci v Anglii. Jiné zdroje zase tvrdí, že je jeho původ v indickém státě Nagaland. A další z verzí je, že toto jídlo nese název po chilli papričce, která se v tomto jídle používá. Ať už je pravda kdekoliv, jedná se o nejpálivější indické jídlo. Recept určitě nadchne všechny milovníky ohnivých curry jídel.

více

GHEE ROAST CHICKEN

21. 08. 2023

Kořeněné kousky kuřete restované na spoustě přepuštěného másla osloví každého, kdo má rád voňavá indická jídla. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek skvělý!

více

BIRYANI S KŘEPELKOU

08. 08. 2023

4 křepelky  Na marinádu:  2 lžíce jogurtu  ½ lžičky mleté skořice  1 lžička mletého...

více

CHICKEN SEEKH KEBAB

15. 07. 2023

Kořeněné kebaby s čerstvým koriandrem a mátou jsou skvělým jídlem pro letní grilovačky. Ale samozřejmě je můžete připravit kdykoliv během roku v troubě. Skvěle se k nim hodí různé tipy nebo jogurtové rauty.

více

HALDI MURG CHICKEN

27. 02. 2023

Kuřecí curry s kurkumou a kokosovým mlékem bude chutnat všem těm, kteří mají rádi indické jídlo, ale nejsou milovníci extrémně pikantních chutí. Výraznou chuť a až dřevitou vůni dává tomuto jídlu kurkuma, která je hlavním kořením použitém v tomto curry.

více

PALLIPALAYAM CHICKEN

23. 01. 2023

Kuřecí kousky připravené metodou sir fry, na přípravu není potřeba mnoho času.Ale pozor, toto jídlo je opravdu pikantní!

více

XACUTI CHICKEN

09. 09. 2022

Kuřecí curry se spoustou koření a kokosem, s lehkou omáčkou, ale silnou chutí!

více

CHICKEN BHUNA

13. 07. 2022

Kuřecí bhuna je jídlo bez velkého množství omáčky, ale jedná se o kousky masa dušené pouze vlastní šťávou na cibulovo rajčatovém základu, bez podlévání vodou. Maso je naložené do marinády s velkým množstvím koření, takže výsledkem je šťavnaté chuťově bohaté kuřecí maso obalené do husté rajčatové omáčky.

více

JEHNĚČÍ KOTLETY

30. 05. 2022

Jehněčí maso je v indické kuchyni používané poměrně často a hlavně při speciálních příležitostech. Toto jídlo nevyžaduje extra mnoho surovin, ale přesto je chuťově velmi výrazné a bohaté. Zkusit můžete i jeho úpravu sous vide.

více

MURGH KALI MIRCH

28. 01. 2022

Kuře na černém pepři, tak by se dal přeložit název tohoto jídla. Indická jídla nemusí být pálivá jen po chilli, pikantnost určujte kombinace různých koření. A v tomto jídle hraje prim černý pepř.

více