Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Jídlo, které spojuje vydatnou čočku s jemnými těstovými knedlíčky. Samotný dal tvoří krémový základ, do kterého se vkládají ručně tvarované kousky těsta, které během krátkého vaření krásně změknou a nasáknou chuť dalu. Výsledkem je syté a aromatické jídlo, který krásně zahřeje.
víceAromatické vegetariánské jídlo inspirované východoindickou kuchyní, které překvapí svou jemnou, oříškovou chutí a bohatou texturou. Kombinace okry, brambor a kořeněné makové pasty vytváří harmonii chutí, kde se snoubí pikantnost, sladkost i zemitost.
víceMalai Kofta je jedno z nejlahodnějších jídel indické kuchyně – jemné bramborovo-sýrové kuličky v krémové rajčatové omáčce se smetanou. Spojuje v sobě bohatou chuť koření a sametovou texturu, díky čemuž působí výjimečně a přitom zůstává snadno připravitelné i doma.
víceToto jídlo patří mezi jemné, krémové a jen jemně pikantní. Hlavní roli v něm hraje paneer, čerstvý sýr oblíbený v celé Indii, který skvěle vstřebává vůni a chuť koření.
víceGunpowder potatoes jsou lahodné křupavé brambory obalené v pikantní směsi koření známé jako gunpowder masala. Vynikají svou jednoduchostí, výraznou chutí a dokonale vyváženou kombinací ostrých, aromatických a jemně kouřových tónů. Servírovat se můžou jako netradiční vegetariánské hlavní jídlo, ale skvěle se hodí i jako příloha.
víceČervená čočka, čerstvý špenát a jemný paneer, to je trojice, která v kombinaci s několika základními druhy koření vykouzlí syté a voňavé jídlo. Díky krátké době přípravy si ho zvládnete uvařit během chvilky a jeho hřejivá chuť je jako stvořená pro chladné dny.
víceNeradi vyhazujete jídlo? Zbyly vám dvě chapati a už jsou trošku oschlí, ale přecezen je nechcete vyhodit? Mám pro vás tip co s nimi! Stačí jogurt, cizrnová mouka a trochakoření a super rychlé a jednoduchý jídlo je na světě.
víceToto jídlo pochází z indického státu Punjab a podává se převážně v zimních měsících jako prevence prochladnutí, anebo kdykoliv máte pocit, že jste nachlazení. Jídlo je velmi jednoduché na přípravu, velmi rychlé a pouze z několika surovin. Chuťově je ale extrémně výrazné a po jeho konzumaci si na vás jen tak nějaká rýmička nepřijde.
víceIndická kuchyně má obrovské množství luštěninových receptů. Aloo Chana je jeden z těch jednodušších a z dostupných surovin. Jednoduchost mu ale neubírá na chuti, takže pokud máte doma brambory, cizrnu a základní indické koření, můžete se pustit do vaření.
víceToto jídlo z celých neloupaných mungo fazolek je jedno z těch, které se vaří delší dobu, ale věřte mi, že se tato dlouhá příprava vyplatí. Dlouhé pomalé vaření zajistí, že budou mungo fazolky skvěle měkké, celé jídlo krémové a chutě fazolek a koření krásně propojené.
více