hlavní jídla bez masa

DULHAN DAL

20. 11. 2025

Jídlo, které spojuje vydatnou čočku s jemnými těstovými knedlíčky. Samotný dal tvoří krémový základ, do kterého se vkládají ručně tvarované kousky těsta, které během krátkého vaření krásně změknou a nasáknou chuť dalu. Výsledkem je syté a aromatické jídlo, který krásně zahřeje.

více

OKRA S BÍLÝM MÁKEM

13. 11. 2025

Aromatické vegetariánské jídlo inspirované východoindickou kuchyní, které překvapí svou jemnou, oříškovou chutí a bohatou texturou. Kombinace okry, brambor a kořeněné makové pasty vytváří harmonii chutí, kde se snoubí pikantnost, sladkost i zemitost.

více

MALAI KOFTA

11. 11. 2025

Malai Kofta je jedno z nejlahodnějších jídel indické kuchyně – jemné bramborovo-sýrové kuličky v krémové rajčatové omáčce se smetanou. Spojuje v sobě bohatou chuť koření a sametovou texturu, díky čemuž působí výjimečně a přitom zůstává snadno připravitelné i doma.

více

PANEER BHURJI

26. 10. 2025

Toto jídlo patří mezi jemné, krémové a jen jemně pikantní. Hlavní roli v něm hraje paneer, čerstvý sýr oblíbený v celé Indii, který skvěle vstřebává vůni a chuť koření.

více

GUNPOWDER POTATOES/ALOO PODI

26. 09. 2025

Gunpowder potatoes jsou lahodné křupavé brambory obalené v pikantní směsi koření známé jako gunpowder masala. Vynikají svou jednoduchostí, výraznou chutí a dokonale vyváženou kombinací ostrých, aromatických a jemně kouřových tónů. Servírovat se můžou jako netradiční vegetariánské hlavní jídlo, ale skvěle se hodí i jako příloha.

více

PANEER DAL (se špenátem)

23. 09. 2025

Červená čočka, čerstvý špenát a jemný paneer, to je trojice, která v kombinaci s několika základními druhy koření vykouzlí syté a voňavé jídlo. Díky krátké době přípravy si ho zvládnete uvařit během chvilky a jeho hřejivá chuť je jako stvořená pro chladné dny.

více

Curry ze zbylých chapati

30. 01. 2025

Neradi vyhazujete jídlo? Zbyly vám dvě chapati a už jsou trošku oschlí, ale přecezen je nechcete vyhodit? Mám pro vás tip co s nimi! Stačí jogurt, cizrnová mouka a trochakoření a super rychlé a jednoduchý jídlo je na světě.

více

PUNJABI CHITT

14. 01. 2025

Toto jídlo pochází z indického státu Punjab a podává se převážně v zimních měsících jako prevence prochladnutí, anebo kdykoliv máte pocit, že jste nachlazení. Jídlo je velmi jednoduché na přípravu, velmi rychlé a pouze z několika surovin. Chuťově je ale extrémně výrazné a po jeho konzumaci si na vás jen tak nějaká rýmička nepřijde.

více

ALOO CHANA

28. 11. 2024

Indická kuchyně má obrovské množství luštěninových receptů. Aloo Chana je jeden z těch jednodušších a z dostupných surovin. Jednoduchost mu ale neubírá na chuti, takže pokud máte doma brambory, cizrnu a základní indické koření, můžete se pustit do vaření.

více

WHOLE MUNG DAL MASALA

12. 03. 2024

Toto jídlo z celých neloupaných mungo fazolek je jedno z těch, které se vaří delší dobu, ale věřte mi, že se tato dlouhá příprava vyplatí. Dlouhé pomalé vaření zajistí, že budou mungo fazolky skvěle měkké, celé jídlo krémové a chutě fazolek a koření krásně propojené.

více