Gobi pakora

Gobi pakora

  • 1 menší květák 
  • 100g cizrnové mouky 
  • voda 
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
  • 1 lžička mletého chilli 
  • ½ lžičky kurkumy 
  • ½ lžičky mletého římského kmínu 
  • ½ lžičky mletého koriandru 
  • 1 lžička ajwain
  • špetka prášku do pečiva 
  • olej 
  • volitelné : chaat masala

 

Květák rozeberte na menší růžičky a uvařte ho ve vodě osolené jednou lžičkou soli do poloměkka. 

Cizrnovou mouku promíchejte s 1 lžičkou soli, s mletým chilli, kurkumou, římským kmínem, koriandrem, ajwainem a špetkou prášku do pečiva, přidejte zázvorovo česnekovou pastu a postupným přilíváním vody vytvořte středně husté těstíčko a nechejte ho zhruba 15 minut odležet. 

Mezitím rozehřejte vyšší vrstvu oleje na zhruba 160C. 

Odležené těstíčko promíchejte a namáčejte v něm postupně růžičky květáku tak, aby byly v těstíčku kompletně obalené a smažte je do zlatova. 

Osmažené kousky odkládejte na kuchyňskou papírovou utěrku, která pomůže odsát přebytečný tuk. 

Před podáváním můžete ještě posypat chaat masalou a podávejte s libovolnou chilli omáčkou.

Gobi pakora