Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Květák rozeberte na menší růžičky a uvařte ho ve vodě osolené jednou lžičkou soli do poloměkka.
Cizrnovou mouku promíchejte s 1 lžičkou soli, s mletým chilli, kurkumou, římským kmínem, koriandrem, ajwainem a špetkou prášku do pečiva, přidejte zázvorovo česnekovou pastu a postupným přilíváním vody vytvořte středně husté těstíčko a nechejte ho zhruba 15 minut odležet.
Mezitím rozehřejte vyšší vrstvu oleje na zhruba 160C.
Odležené těstíčko promíchejte a namáčejte v něm postupně růžičky květáku tak, aby byly v těstíčku kompletně obalené a smažte je do zlatova.
Osmažené kousky odkládejte na kuchyňskou papírovou utěrku, která pomůže odsát přebytečný tuk.
Před podáváním můžete ještě posypat chaat masalou a podávejte s libovolnou chilli omáčkou.