hlavní jídla s masem

JEHNĚČÍ DHANSAK

25. 01. 2022

Dhansak je nejznámější jídlo z Parsi kuchyně. Pársové jsou komunita, která přišla do Indie v 10.století z tehdejší Persie (dnes Írán). A samozřejmě si s sebou přinesli i svůj styl stravování. Toto jídlo pro nás nezvykle kombinuje jehněčí maso a luštěniny, je v něm použito velké množství koření a jeho příprava je náročnější na čas, ale věřte mi, že se to vyplatí!

více

RYBÍ CURRY S KOKOSOVÝM MLÉKEM

13. 01. 2022

Toto curry bude vyhovovat spíše těm, kteří preferují jemné chutě. Není přehnaně pálivé, dominuje sladko kyselá chuť, která se skvěle hodí k jemnému rybímu masu

více

Keema matar

11. 10. 2021

Kořeněné a pikantní jídlo z mletého masa. Maso můžete použít jakékoliv, já v této mojí verzi použila krůtí. Keema matar je výborná indická rychlovka, kterou budete mít hotovou za zhruba půlhodinky.

více

Mulligatawny soup

10. 02. 2021

V názvu je sice slovo polévka, ale úplně polévka to není. A je to vlastně indické nebo spíš anglické jídlo? Pojďme se podívat na to, jak vlastně vzniklo tohle sladko slané kořeněné jídlo se zeleninou, kuřecím masem, kokosovým mlékem, a dokonce i jablkem. Mulligatawny je tamilský recept a „mulligatawny“ v tamilštině znamená „ pepřová voda“ a původně se jednalo jídlo, které se velmi podobalo sambaru podávanému s rýží. Koncem 19.století, v době, kdy Británie kolonizovala Indii, si Britové žádali v menu polévku. Takový koncept ale indická kuchyně nenabízela, běžně se polévka a poté hlavní jídlo nepodává ani v dnešní době. Indičtí kuchaři ale přání Britů vyslyšeli a inovovali toto tradiční jídlo, a tak vznikla Mulligatawny „polévka“, která je vlastně není polévkou, ale řídkým krémovým curry, které se typicky podává s rýží. Tak pojďte na to a vyzkoušejte tento skvělý recept!

více

JEHNĚČÍ CURRY

Kousky jehněčího, spousta koření, pomalé dlouhé vaření...výsledkem je chuťově velmi výrazné silné curry

více

JEERA CHICKEN aneb KUŘE S ŘÍMSKÝM KMÍNEM

10. 12. 2020

Jedná se o u nás ne moc obvyklý způsob přípravy kuřete, ale doporučuji ho zkusit. Je to zase něco jiného než obligátní maso v červených omáčkách

více

BADAMI CHICKEN

16. 10. 2020

Jogurtová omáčka s pastou z mandlí a kousky kuřete marinovaných v jogurtu a koření, to zní dobře, viďte? Vyzkoušejte tohla chuťově bohaté slavnostní jídlo

více

KREVETOVÉ CURRY S KOKOSOVÝM MLÉKEM

24. 08. 2020

Krevety a kokosové mléko se k sobě báječně hodí. Výsledkem tohoto receptu jsou krevety v chuťově bohaté a lahodné omáčce.

více

TANDOORI CHICKEN

31. 07. 2020

Jídla připravovaná v peci Tandoori jsou velmi oblíbená, pec doma ale nikdo z nás asi nemá. Nebojte se, kuře Tandoori si můžete připravit i v troubě, a nebo naprosto skvělé je na grilu. Já dělám nejraději celé kuře "na placato", klidně můžete použít třeba jen části kuřete, ale určitě volte kousky s kostí. Maso blízko kosti má prostě intenzivnější chuť, jen si dobře pohlídejte propečení,musí se samozřejmě připravovat déle než to vykoštěné.

více