BADAMI CHICKEN

BADAMI CHICKEN

100 g loupaných mandlí 
 
Na marinádu:
600 g kuřecího masa bez kosti 
100 g řeckého jogurtu 
½ lžičky kurkumy 
½ lžičky mletého chilli 
½ lžičky mletého římského kmínu 
1 lžíce citronové šťávy 
 
 
3 lžíce oleje 
1 lžička římského kmínu 
Cca 3 cm kousek skořice 
1 bobkový list 
2 černé kardamomy
5 hřebíčků 
5 kuliček nahrubo rozdrceného pepře 
1 cibule 
1 lžíce česnekovo zázvorové pasty 
 
 
100 g řeckého jogurtu 
1 lžička kurkumy 
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého koriandru 
3 dl zeleninového vývaru 
 
sůl dle chuti 
1 lžíce kasoori methi (pískavice řecké seno) 

 

80 g mandlí namočte přes noc do vody, zbytek použijete později na ozdobení jídla. 

V jogurtu smíchejte všechno koření na marinádu a citronovou šťávu. Kuřecí maso pokrájejte na kostky a vmíchejte do jogurtu. Takto naložené maso nechejte několik hodin nebo přes noc marinovat. 

Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, skořici, bobkový list, kardamom a podrcený pepř. Pak přidejte na velmi jemno pokrájenou cibuli a restujte do zlatova. Přidejte česnekovo zázvorovou pastu , ještě malou chvíli zarestujte. Poté vmíchejte kuřecí kousky i s marinádou a při vyšší teplotě nechejte maso zatáhnout. 

Mezitím slijte vodu z namočených mandlí a rozmixujte je na hladkou pastu, do jogurtu vmíchejte kurkumu, mletou papriku a mletý koriandr. Mandlovou pastu a jogurt přidejte k masu, pečlivě promíchejte, rozřeďte vývarem a při nízké teplotě provařujte až bude maso hotové a omáčka se zhruba o třetinu zredukuje. Výsledná omáčka má střední hustotu. 

Osolte dle chuti a vmíchejte pískavici a ozdobte nasekanými mandlemi. 

Podávat můžete s rýží nebo plackami chapati.  

BADAMI CHICKEN