Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Na rozpuštěném ghee nechejte orestovat celer, mrkev a cibuli, které jste předem nakrájeli nadrobno. Přimíchejte zázvorovo česnekovou pastu a společně restujte zhruba pět minut až zelenina dostane krásně opečenou barvu. Přidejte kuřecí maso pokrájené na kousky a při vyšší teplotě a za častého míchání ho nechejte zatáhnout.
Ke směsi přimíchejte všechno mleté koření a krájená rajčata a při nízké teplotě a za občasného míchání provařujte zhruba 20 minut až budou maso i zelenina měkké. Pak do hrnce vlijte vývar, vše pečlivě promíchejte a vařte bez pokličky dalších 30 minut, celá směs se zredukuje a všechny chutě se mezi sebou propojí.
Přidejte na malé kostičky nakrájené a oloupané jablko a vařte dalších několik minut až jablko změkne, ale zároveň nebude rozvařené.
Nakonec vmíchejte kokosové mléko, dle chuti osolte, malou chvilku ještě společně provařte a vmíchejte čerstvý koriandr.
Hotové jídlo můžete posypat kromě koriandru čerstvou cibulí a chilli papričkami.