MURGH KALI MIRCH

MURGH KALI MIRCH

  • 600g kuřecího masa bez kosti (prsa, stehna)
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce černého pepře 
  • 1 lžička římského kmínu 
  • 1 lžička fenyklu 
  • 1 lžička koriandru (semen) 
  • 2 celé kašmírské chilli 
  • ½ lžičky kurkumy 
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce zázvorovo-česnekové pasty 
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 lžíce listů pískavice (řecké seno) 
  • Sůl dle chuti 

Na suché pánvi nechejte rozvonět pepř, jakmile ucítíte jeho vůni, odejměte ho ze zdroje tepla a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. To stejné udělejte se zbývajícím koření, tj. fenyklem, římským kmínem, koriandrem a chilli, které můžete pražit společně

Nenechávejte koření pražit dlouho, aby se nespálilo a nezhořklo. Jakmile bude mít koření pokojovou teplotu, pepř rozdť te nahrubo, ostatní koření rozemelte společně najemno. 

V malé misce smíchejte olej pepř, rozemleté koření a kurkumu. Kuřecí maso nakrájejte na kousky a marinujte v připraveném kořeněném oleji minimálně hodinu, nejlépe však přes noc. 

V kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte kokosový olej, orestujte na něm cibuli do zlatova a poté přimíchejte zázvorovo-česnekovou pastu a za stálého míchání minutku společně restujte. K této základní směsi přidejte namarinované maso a nechejte ho prudce zatáhnout. Snižte teplotu, přidejte kokosové mléko a vařte zhruba 20 minut, až bude maso měkké, kompletně uvařené a omáčka zredukuje a získá hustou konzistenci. 

Nakonec, pokud je potřeba, osolte. 

Podávejte se rýží nebo některým z indických chlebů (placek)

MURGH KALI MIRCH