Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Na suché pánvi nechejte rozvonět pepř, jakmile ucítíte jeho vůni, odejměte ho ze zdroje tepla a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. To stejné udělejte se zbývajícím koření, tj. fenyklem, římským kmínem, koriandrem a chilli, které můžete pražit společně
Nenechávejte koření pražit dlouho, aby se nespálilo a nezhořklo. Jakmile bude mít koření pokojovou teplotu, pepř rozdť te nahrubo, ostatní koření rozemelte společně najemno.
V malé misce smíchejte olej pepř, rozemleté koření a kurkumu. Kuřecí maso nakrájejte na kousky a marinujte v připraveném kořeněném oleji minimálně hodinu, nejlépe však přes noc.
V kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte kokosový olej, orestujte na něm cibuli do zlatova a poté přimíchejte zázvorovo-česnekovou pastu a za stálého míchání minutku společně restujte. K této základní směsi přidejte namarinované maso a nechejte ho prudce zatáhnout. Snižte teplotu, přidejte kokosové mléko a vařte zhruba 20 minut, až bude maso měkké, kompletně uvařené a omáčka zredukuje a získá hustou konzistenci.
Nakonec, pokud je potřeba, osolte.
Podávejte se rýží nebo některým z indických chlebů (placek)