JEHNĚČÍ CURRY

JEHNĚČÍ CURRY

JEHNĚČÍ CURRY 

 

700g jehněčího masa bez kosti 

Marináda: 

60ml oleje 

1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 

1 lžička kurkumy 

1 lžička libovolné chilli pasty nebo omáčky 

 

2 lžíce oleje

1 lžička římského kmínu 

1/2 lžičky fenyklu

2 bobkové listy 

cca 5 cm kousek skořice

1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 

2 červené cibule 

400g konzervovaných krájených rajčat 

1 lžička garam masala

1 lžička mletého římského kmínu 

1 lžička mletého koriandru 

1/2 lžičky pepře 

1 lžíce cukru 

sůl 

600ml vývaru (nebo vody) 

čerstvý koriandr

 

Maso očistěte a nakrájejte na menší kostky. Ingredience na marinádu smíchejte a smíchejte s masem tak, aby všechny kousky byly marinádou obalené. Marinujte nejméně 8 hodin, já připravuji vždy den dopředu a marinuji přes noc. 

V kastrolu rozehřejte olej a na něm nechejte rozvonět všechno celé koření - římský kmín fenykl, bobkové listy a skořici. Potom přidejte na velmi drobno nakrájenou cibuli a restujte ji do zlatova, poté k ní přimíchejte zázvorovo česnekovou pastu a ještě malou chvíli zarestujte. 

K této směsi přidejte namarinované maso a nechejte ho zprudka zatáhnout, poté snižte teplotu a přidejte mleté koření - garam masalu, římský kmín, koriandr, pepř, cukr, osolte a zalijte rajčaty a  vývarem (pokud nemáte, použijte vodu), vše dobře promíchejte a při nižší teplotě vařte do úplného změknutí masa a zkoustnutí omáčky. 

Mě to trvalo zhruba 2 hodiny. 

Nakonec můžete posypat červenou cibulí a čerstvým koriandrem. 

 

JEHNĚČÍ CURRY