Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
JEHNĚČÍ CURRY
700g jehněčího masa bez kosti
Marináda:
60ml oleje
1 lžíce zázvorovo česnekové pasty
1 lžička kurkumy
1 lžička libovolné chilli pasty nebo omáčky
2 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky fenyklu
2 bobkové listy
cca 5 cm kousek skořice
1 lžíce zázvorovo česnekové pasty
2 červené cibule
400g konzervovaných krájených rajčat
1 lžička garam masala
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky pepře
1 lžíce cukru
sůl
600ml vývaru (nebo vody)
čerstvý koriandr
Maso očistěte a nakrájejte na menší kostky. Ingredience na marinádu smíchejte a smíchejte s masem tak, aby všechny kousky byly marinádou obalené. Marinujte nejméně 8 hodin, já připravuji vždy den dopředu a marinuji přes noc.
V kastrolu rozehřejte olej a na něm nechejte rozvonět všechno celé koření - římský kmín fenykl, bobkové listy a skořici. Potom přidejte na velmi drobno nakrájenou cibuli a restujte ji do zlatova, poté k ní přimíchejte zázvorovo česnekovou pastu a ještě malou chvíli zarestujte.
K této směsi přidejte namarinované maso a nechejte ho zprudka zatáhnout, poté snižte teplotu a přidejte mleté koření - garam masalu, římský kmín, koriandr, pepř, cukr, osolte a zalijte rajčaty a vývarem (pokud nemáte, použijte vodu), vše dobře promíchejte a při nižší teplotě vařte do úplného změknutí masa a zkoustnutí omáčky.
Mě to trvalo zhruba 2 hodiny.
Nakonec můžete posypat červenou cibulí a čerstvým koriandrem.