Keema matar

Keema matar

  • 750g mletého krůtího masa
  • 3 lžíce oleje 
  • 2 velké cibule 
  • 1l lžíce česnekovo zázvorové pasty 
  • 1 lžička římského kmínu 
  • 200g konzervovaných krájených rajčat 
  • Hrst mraženého hrášku 

 

  • 1/4 lžičky mletého kardamomu 
  • ½ lžičky kurkumy 
  • ½ lžičky mletého černého pepře 
  • ½ lžičky mletého koriandru 
  • 1 lžička mletého kašmírského chilli 
  • 1 lžička mletého chilli (nebo dle chuti) 
  • 1 lžička garam masala 
  • Sůl dle chuti 
  • Svazek čerstvého koriandru 

 

V kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a nechejte na něm rozvonět celý římský kmín. Poté přidejte nadrobno pokrájené cibule a restujte je do hněda. Přidejte česnekovo zázvorovou pastu a všechno mleté koření, pěčlivě promíchejte. Pokud by byla směs příliš suchá a připalovala by se, podlijte malým množstvím vody. Do směsi vmíchejte krájená rajčata a začněte celou směs při nižší teplotě redukovat do zhoustnutí. Jakmile bude tato základní masala hustá a rajčata ztratí syrovou chuť, zvyšte opět teplotu, přidejte mleté maso a pečlivě promíchejte. Pokud bude směs suchá, můžete opět podlít malým množstvím vody. Maso restujte 15-20 minut. Podle potřeby osolte. Nakonec vmíchejte hrášek a čerstvý koriandr, malou chvíli ještě prohřívejte.

Podávejte s plackami chapati.

Keema matar