Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
V kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a nechejte na něm rozvonět celý římský kmín. Poté přidejte nadrobno pokrájené cibule a restujte je do hněda. Přidejte česnekovo zázvorovou pastu a všechno mleté koření, pěčlivě promíchejte. Pokud by byla směs příliš suchá a připalovala by se, podlijte malým množstvím vody. Do směsi vmíchejte krájená rajčata a začněte celou směs při nižší teplotě redukovat do zhoustnutí. Jakmile bude tato základní masala hustá a rajčata ztratí syrovou chuť, zvyšte opět teplotu, přidejte mleté maso a pečlivě promíchejte. Pokud bude směs suchá, můžete opět podlít malým množstvím vody. Maso restujte 15-20 minut. Podle potřeby osolte. Nakonec vmíchejte hrášek a čerstvý koriandr, malou chvíli ještě prohřívejte.
Podávejte s plackami chapati.