Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
500 g kuřecího masa bez kosti
marináda:
2 lžíce hořčičného oleje
1 lžička mletého římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky kurkumy
1 lžíce citronové šťávy
curry
2 lžíce hořčičného oleje
1 lžíce římského kmínu
1 velká červená cibule
1 lžíce zázvorovo česnekové pasty
½ lžičky mletého chilli
½ lžičky kurkumy
1 lžička garam masala
sůl dle chuti
cca 1 dl vody
šťáva z půlky citronu
Kuřecí maso, nejlépe stehenní, nakrájejte na menší kostky. Olej smíchejte s římským kmínem, koriandrem, kurkumou a citronovou šťávou. Tuto směs promíchejte s masem tak, aby byl každý kousek masa marinádou obalený a nechejte marinovat nejméně pět hodin.
Na pánvičce rozehřejte olej a na něm nechejte rozvonět římský kmín. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a přidejte k římskému kmínu a restujte do zlatova. Poté vmíchejte zazvorovo česnekovou pastu, a ještě malou chvíli restujte. Vmíchejte všechno mleté koření a přidejte naložené kuřecí maso. Maso nechejte zprudka zatáhnout, poté podlijte troškou vody a restujte zhruba 10 minut.
Dle chuti dosolte a úplně nakonec přidejte citronovou šťávu.