JEERA CHICKEN aneb KUŘE S ŘÍMSKÝM KMÍNEM

JEERA CHICKEN aneb KUŘE S ŘÍMSKÝM KMÍNEM

 

500 g kuřecího masa bez kosti 

marináda: 

2 lžíce hořčičného oleje 

1 lžička mletého římského kmínu 

½ lžičky mletého koriandru 

½ lžičky kurkumy 

1 lžíce citronové šťávy 

 

curry  

2 lžíce hořčičného oleje 

1 lžíce římského kmínu

1 velká červená cibule 

1 lžíce zázvorovo česnekové pasty

½ lžičky mletého chilli 

½ lžičky kurkumy 

1 lžička garam masala

sůl dle chuti 

cca 1 dl vody 

šťáva z půlky citronu 

 

Kuřecí maso, nejlépe stehenní, nakrájejte na menší kostky. Olej smíchejte s římským kmínem, koriandrem, kurkumou a citronovou šťávou. Tuto směs promíchejte s masem tak, aby byl každý kousek masa marinádou obalený a nechejte marinovat nejméně pět hodin. 

Na pánvičce rozehřejte olej a na něm nechejte rozvonět římský kmín. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a přidejte k římskému kmínu a restujte do zlatova. Poté vmíchejte zazvorovo česnekovou pastu, a ještě malou chvíli restujte. Vmíchejte všechno mleté koření a přidejte naložené kuřecí maso. Maso nechejte zprudka zatáhnout, poté podlijte troškou vody a restujte zhruba 10 minut.

Dle chuti dosolte a úplně nakonec přidejte citronovou šťávu. 

 

JEERA CHICKEN aneb KUŘE S ŘÍMSKÝM KMÍNEM