hlavní jídla s masem

XACUTI CHICKEN

09. 09. 2022

Kuřecí curry se spoustou koření a kokosem, s lehkou omáčkou, ale silnou chutí!

více

CHICKEN BHUNA

13. 07. 2022

Kuřecí bhuna je jídlo bez velkého množství omáčky, ale jedná se o kousky masa dušené pouze vlastní šťávou na cibulovo rajčatovém základu, bez podlévání vodou. Maso je naložené do marinády s velkým množstvím koření, takže výsledkem je šťavnaté chuťově bohaté kuřecí maso obalené do husté rajčatové omáčky.

více

JEHNĚČÍ KOTLETY

30. 05. 2022

Jehněčí maso je v indické kuchyni používané poměrně často a hlavně při speciálních příležitostech. Toto jídlo nevyžaduje extra mnoho surovin, ale přesto je chuťově velmi výrazné a bohaté. Zkusit můžete i jeho úpravu sous vide.

více

MURGH KALI MIRCH

28. 01. 2022

Kuře na černém pepři, tak by se dal přeložit název tohoto jídla. Indická jídla nemusí být pálivá jen po chilli, pikantnost určujte kombinace různých koření. A v tomto jídle hraje prim černý pepř.

více

JEHNĚČÍ DHANSAK

25. 01. 2022

Dhansak je nejznámější jídlo z Parsi kuchyně. Pársové jsou komunita, která přišla do Indie v 10.století z tehdejší Persie (dnes Írán). A samozřejmě si s sebou přinesli i svůj styl stravování. Toto jídlo pro nás nezvykle kombinuje jehněčí maso a luštěniny, je v něm použito velké množství koření a jeho příprava je náročnější na čas, ale věřte mi, že se to vyplatí!

více

RYBÍ CURRY S KOKOSOVÝM MLÉKEM

13. 01. 2022

Toto curry bude vyhovovat spíše těm, kteří preferují jemné chutě. Není přehnaně pálivé, dominuje sladko kyselá chuť, která se skvěle hodí k jemnému rybímu masu

více

Keema matar

11. 10. 2021

Kořeněné a pikantní jídlo z mletého masa. Maso můžete použít jakékoliv, já v této mojí verzi použila krůtí. Keema matar je výborná indická rychlovka, kterou budete mít hotovou za zhruba půlhodinky.

více

Mulligatawny soup

10. 02. 2021

V názvu je sice slovo polévka, ale úplně polévka to není. A je to vlastně indické nebo spíš anglické jídlo? Pojďme se podívat na to, jak vlastně vzniklo tohle sladko slané kořeněné jídlo se zeleninou, kuřecím masem, kokosovým mlékem, a dokonce i jablkem. Mulligatawny je tamilský recept a „mulligatawny“ v tamilštině znamená „ pepřová voda“ a původně se jednalo jídlo, které se velmi podobalo sambaru podávanému s rýží. Koncem 19.století, v době, kdy Británie kolonizovala Indii, si Britové žádali v menu polévku. Takový koncept ale indická kuchyně nenabízela, běžně se polévka a poté hlavní jídlo nepodává ani v dnešní době. Indičtí kuchaři ale přání Britů vyslyšeli a inovovali toto tradiční jídlo, a tak vznikla Mulligatawny „polévka“, která je vlastně není polévkou, ale řídkým krémovým curry, které se typicky podává s rýží. Tak pojďte na to a vyzkoušejte tento skvělý recept!

více

JEHNĚČÍ CURRY

Kousky jehněčího, spousta koření, pomalé dlouhé vaření...výsledkem je chuťově velmi výrazné silné curry

více

JEERA CHICKEN aneb KUŘE S ŘÍMSKÝM KMÍNEM

10. 12. 2020

Jedná se o u nás ne moc obvyklý způsob přípravy kuřete, ale doporučuji ho zkusit. Je to zase něco jiného než obligátní maso v červených omáčkách

více