Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Kořeněné kousky kuřete restované na spoustě přepuštěného másla osloví každého, kdo má rád voňavá indická jídla. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek skvělý!
více4 křepelky Na marinádu: 2 lžíce jogurtu ½ lžičky mleté skořice 1 lžička mletého...
víceKořeněné kebaby s čerstvým koriandrem a mátou jsou skvělým jídlem pro letní grilovačky. Ale samozřejmě je můžete připravit kdykoliv během roku v troubě. Skvěle se k nim hodí různé tipy nebo jogurtové rauty.
víceKuřecí curry s kurkumou a kokosovým mlékem bude chutnat všem těm, kteří mají rádi indické jídlo, ale nejsou milovníci extrémně pikantních chutí. Výraznou chuť a až dřevitou vůni dává tomuto jídlu kurkuma, která je hlavním kořením použitém v tomto curry.
víceKuřecí kousky připravené metodou sir fry, na přípravu není potřeba mnoho času.Ale pozor, toto jídlo je opravdu pikantní!
víceKuřecí curry se spoustou koření a kokosem, s lehkou omáčkou, ale silnou chutí!
víceKuřecí bhuna je jídlo bez velkého množství omáčky, ale jedná se o kousky masa dušené pouze vlastní šťávou na cibulovo rajčatovém základu, bez podlévání vodou. Maso je naložené do marinády s velkým množstvím koření, takže výsledkem je šťavnaté chuťově bohaté kuřecí maso obalené do husté rajčatové omáčky.
víceJehněčí maso je v indické kuchyni používané poměrně často a hlavně při speciálních příležitostech. Toto jídlo nevyžaduje extra mnoho surovin, ale přesto je chuťově velmi výrazné a bohaté. Zkusit můžete i jeho úpravu sous vide.
víceKuře na černém pepři, tak by se dal přeložit název tohoto jídla. Indická jídla nemusí být pálivá jen po chilli, pikantnost určujte kombinace různých koření. A v tomto jídle hraje prim černý pepř.
víceDhansak je nejznámější jídlo z Parsi kuchyně. Pársové jsou komunita, která přišla do Indie v 10.století z tehdejší Persie (dnes Írán). A samozřejmě si s sebou přinesli i svůj styl stravování. Toto jídlo pro nás nezvykle kombinuje jehněčí maso a luštěniny, je v něm použito velké množství koření a jeho příprava je náročnější na čas, ale věřte mi, že se to vyplatí!
více