Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Jehněčí maso k indické kuchyni fakt sedí! A jeho kombinace se špenátem a výrazným kořením je vážně skvělá.
víceO původu tohoto jídla se můžete dočíst, jak je v Indii zvykem, nejednu „pohádku“. Autorství receptu má údajně patřit majitelům jedné bangladéšské restauraci v Anglii. Jiné zdroje zase tvrdí, že je jeho původ v indickém státě Nagaland. A další z verzí je, že toto jídlo nese název po chilli papričce, která se v tomto jídle používá. Ať už je pravda kdekoliv, jedná se o nejpálivější indické jídlo. Recept určitě nadchne všechny milovníky ohnivých curry jídel.
víceKořeněné kousky kuřete restované na spoustě přepuštěného másla osloví každého, kdo má rád voňavá indická jídla. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek skvělý!
více4 křepelky Na marinádu: 2 lžíce jogurtu ½ lžičky mleté skořice 1 lžička mletého...
víceKořeněné kebaby s čerstvým koriandrem a mátou jsou skvělým jídlem pro letní grilovačky. Ale samozřejmě je můžete připravit kdykoliv během roku v troubě. Skvěle se k nim hodí různé tipy nebo jogurtové rauty.
víceKuřecí curry s kurkumou a kokosovým mlékem bude chutnat všem těm, kteří mají rádi indické jídlo, ale nejsou milovníci extrémně pikantních chutí. Výraznou chuť a až dřevitou vůni dává tomuto jídlu kurkuma, která je hlavním kořením použitém v tomto curry.
víceKuřecí kousky připravené metodou sir fry, na přípravu není potřeba mnoho času.Ale pozor, toto jídlo je opravdu pikantní!
víceKuřecí curry se spoustou koření a kokosem, s lehkou omáčkou, ale silnou chutí!
víceKuřecí bhuna je jídlo bez velkého množství omáčky, ale jedná se o kousky masa dušené pouze vlastní šťávou na cibulovo rajčatovém základu, bez podlévání vodou. Maso je naložené do marinády s velkým množstvím koření, takže výsledkem je šťavnaté chuťově bohaté kuřecí maso obalené do husté rajčatové omáčky.
víceJehněčí maso je v indické kuchyni používané poměrně často a hlavně při speciálních příležitostech. Toto jídlo nevyžaduje extra mnoho surovin, ale přesto je chuťově velmi výrazné a bohaté. Zkusit můžete i jeho úpravu sous vide.
více