Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Brambory očistěte a nakrájejte na malé kousky a odložte do dalšího použití.
Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na malé kousky. Kašmírské chilli, garam masalu a pepř smíchejte s jednou lžící oleje a promíchejte s masem tak, aby byl každý kousek masa v koření obalen. Maso přikryjte potravinovou fólií a nechejte minimálně 4 hodiny marinovat.
Poté na pánvi rozehřejte zbylou lžíci oleje, maso nechejte zprudka zatáhnout a odložte stranou do dalšího použití.
V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte kokosový olej a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli do zlatova. Poté přidejte zázvorovo česnekovou pastu a za stálého míchání krátce společně orestujte. Přidejte všechno mleté koření – mletý římský kmín, mletý koriandr a kurkumu a pečlivě promíchejte.
K této základní směsi přidejte předem nakrájené kousky brambor, zalijte vývarem, osolte a přikryté vařte do jejich změknutí. Jakmile budou brambory měkké, přidejte k nim baby špenát a nechejte ho zavadnout. Poté přidejte předem připravené kuřecí kousky, opět vše řádně promíchejte, nakonec zalijte kokosovým mlékem a nechejte při nízké teplotě zhruba 15 minut provařit tak, aby se všechny chutě mezi sebou propojily.