HALDI MURG CHICKEN

HALDI MURG CHICKEN

  • 300g kuřecích prsou 
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kašmírského chilli 
  • 1 lžička garam masala 
  • ½ lžička mletého černého pepře 
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule 
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
  • 1 lžička mletého římského kmínu 
  • 1 lžička mletého koriandru 
  • 2 lžičky kurkumy
  • 300g brambor 
  • 450ml kuřecího vývaru 
  • 1 lžička soli 
  • 200g čerstvého baby špenátu 
  • 400 ml kokosového mléka

 

 

Brambory očistěte a nakrájejte na malé kousky a odložte do dalšího použití. 

Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na malé kousky. Kašmírské chilli, garam masalu a pepř smíchejte s jednou lžící oleje a promíchejte s masem tak, aby byl každý kousek masa v koření obalen. Maso přikryjte potravinovou fólií a nechejte minimálně 4 hodiny marinovat. 

Poté na pánvi rozehřejte zbylou lžíci oleje, maso nechejte zprudka zatáhnout a odložte stranou do dalšího použití. 

V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte kokosový olej a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli do zlatova. Poté přidejte zázvorovo česnekovou pastu a za stálého míchání krátce společně orestujte. Přidejte všechno mleté koření – mletý římský kmín, mletý koriandr a kurkumu a pečlivě promíchejte. 

K této základní směsi přidejte předem nakrájené kousky brambor, zalijte vývarem, osolte a přikryté vařte do jejich změknutí. Jakmile budou brambory měkké, přidejte k nim baby špenát a nechejte ho zavadnout. Poté přidejte předem připravené kuřecí kousky, opět vše řádně promíchejte, nakonec zalijte kokosovým mlékem a nechejte při nízké teplotě zhruba 15 minut provařit tak, aby se všechny chutě mezi sebou propojily. 

 

 

HALDI MURG CHICKEN