Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Kořenící směs:
Omáčka:
Kuře očistěte, nakrájejte na menší kousky, které dobře smíchejte se zázvorovo česnekovou pastou, kurkumou a citronovou šťávou. Zakryjte potravinovou fólií a nechejte několik hodin odležet.
Na suché pánvi nechejte rozvonět všechno celé koření, poté přidejte sezam a kokos a za stálého míchání pražte až bude sezam s kokosem do zlatova. Celou směs nechejte vychladnout.
Na oleji do hněda orestujte cibuli nakrájenou na proužky a také nechejte lehce zchládnout. Potom směs koření a kokosu i restovanou cibuli, společně s 300ml vody rozmixujte na hladkou pastu. Tu poté odložte do dalšího použití.
V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte na malé kousky nakrájená rajčata (můžete předem zbavit slupek. Slupku nařízněte a rajče vložte na chvíli do horké vody, poté oloupejte) a společně za občasného míchání restujte do změknutí rajčat. Ke směsi rajčat a cibule dejte namarinované maso a prudce ho nechejte zatáhnout. Potom přilijte 300ml vody a při nízké teplotě vařte pod pokličkou zhruba 10 minut. Po uplynutí této doby vmíchejte předem připravenou směs koření a kokosu, opět zalijte zhruba 300ml vody a vařte dalších 15 minut. Nakonec vmíchejte kokosové mléko, dle potřeby osolte a na úplný závěr přidejte nasekaný koriandr.