LAMB PALAK

LAMB PALAK

  • 800g jehněčího masa bez kosti
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého chilli 
  • 1 lžičkka garam masaly
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžiška římského kmínu 
  • 2 červené cibule 
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty
  • ½ lžičky kurkumy 
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého římského kmínu 
  • 1 lžička mletého pepře 
  • 1 lžička mletého kašmírského chilli 
  • 3 rajčata 
  • 400g mraženého špenátu
  • 400ml vody nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce kasoori methi 
  • Sůl dle chuti

Maso očistěte a nakrájejte na menší kousky. V oleji rozmíchejte chilli a garam masalu a maso v této směsi namarinujte. Nechejte odležet zhruba 8 hodin. Já to nechávám odležet přes noc. 

Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte ji dozlatova. Poté přidejte zázvorovo česnekovou pastu a krátkou chvilku zarestujte. Na tento základ přidejte namarinované maso, zvyšte teplotu a nechejte ho prudce zaháhnout. Jakmile je maso připravené, přidejte všechno mleté koření – kurkumu, koriandr, římský kmín, papř a kašmírské chilli, osolte, promíchejte a ihned přidejte na drobno nakrájená rajčata. Já jsem použila konzervovaná, pokud použijete čerstvá, doporučuji je nejdříve spařit a oloupat slupku. Opět vše promíchejte a zalijte polovinou vývaru. Můžete samozřejmě použít i vodu, vývar dodá jídlu ale další chuť, proto doporučuji použít ten. Při nižší teplotě a za občasného promíchání nechejte dusit zhruba půl hodiny. Poté přidejte špenát, kasoori methi a zalijte druhou polovinou vývaru, opět promíchejte a nechejte další půlhodinu dusit. Po této době bude maso úplně měkké a curry omáčka bude mít správnou střední hustotu. 

Podávejte nejlépe s indickým chlebem chapati

 

 

LAMB PALAK