Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Maso očistěte a nakrájejte na menší kousky. V oleji rozmíchejte chilli a garam masalu a maso v této směsi namarinujte. Nechejte odležet zhruba 8 hodin. Já to nechávám odležet přes noc.
Na oleji nechejte rozvonět římský kmín, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte ji dozlatova. Poté přidejte zázvorovo česnekovou pastu a krátkou chvilku zarestujte. Na tento základ přidejte namarinované maso, zvyšte teplotu a nechejte ho prudce zaháhnout. Jakmile je maso připravené, přidejte všechno mleté koření – kurkumu, koriandr, římský kmín, papř a kašmírské chilli, osolte, promíchejte a ihned přidejte na drobno nakrájená rajčata. Já jsem použila konzervovaná, pokud použijete čerstvá, doporučuji je nejdříve spařit a oloupat slupku. Opět vše promíchejte a zalijte polovinou vývaru. Můžete samozřejmě použít i vodu, vývar dodá jídlu ale další chuť, proto doporučuji použít ten. Při nižší teplotě a za občasného promíchání nechejte dusit zhruba půl hodiny. Poté přidejte špenát, kasoori methi a zalijte druhou polovinou vývaru, opět promíchejte a nechejte další půlhodinu dusit. Po této době bude maso úplně měkké a curry omáčka bude mít správnou střední hustotu.
Podávejte nejlépe s indickým chlebem chapati.