Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, dobře promíchejte se zázvorovo česnekovou pastou a kurkumou a nechejte minimálně 3 hodiny marinovat.
Sušené chilli papričky nalámejte (tip: použijte nůžky a rozstříhejte) na malé, zhruba půlcentimetrové kousky a odstraňte z nich semínka. Čerstvé chilli papričky, zázvor a česnek nakrájejte na velmi drobné kousky. Pokud použijete malé šalotky, nechejte je vcelku, pokud budou větší, rozkrojte je napůl. Kokos nakrájejte taky na malé kousky.
V hlubší pánvi, nejlépe se vám to bude dělat ve woku, rozhřejte kokosový olej a nechejte rozpraskat hořčičná semínka, poté přidejte kousky sušeného chilli a curry lístky, promíchejte a po chvilce přidejte čerstvé chilli papričky, česnek, zázvor, kokos a šalotky. Opět promíchávejte a jakmile šalotky zesklovatí, přidejte do pánve namarinované maso, osolte ho a nechejte prudce zatáhnout. Potom pánev přikryjte pokličkou a při nižší teplotě a za občasného promíchání restujte. Pokud by se vám maso přichytávalo k pánvičce, můžete podlít několik lžícemi vody. Jakmile je maso plně propečené, vmíchejte nadrobno pokrájený koriand. Podávejte s rýží nebo libovolnými plackami.