Jsme milovníci indické kuchyně a chceme se s vámi podělit o chutě, vůně a recepty a brzo i o kořenící směsi a pasty.
Jogurt rozmíchejte metličkou tak, aby měl krémovou konzistenci, vmíchejte do něj všechno mleté koření - koriandr, římský kmín, kurkumu, pepř, chilli a odložte stranou do dalšího použití.
Na oleji nechejte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou chilli papričku, poté k nim přidejte zázvorovo česnekovou pastu, promíchejte a nechejte malou chvilku společně orestovat. Přidejte drcená rajčata, vše společně promíchejte a při nízké teplotě nechejte společně dusit tak dlouho až směs ztratí svoji syrovou chuť, množství se zredukuje zhruba na polovinu a na stranách se začne oddělovat tuk.
Ke směsi přidejte očištěná a nakrájená játra, nechejte je zatáhnout, poté vmíchejte jogurt s kořením. Pokud by směs byla příliš suchá, rozřeďte malou troškou vody. Nechejte dusit do změknutí jater. Nakonec přidejte kasoori methi, nasekaný čerstvý koriandr a osolte dle chuti.