KALENJI MASALA

KALENJI MASALA

  • 500g kuřecích jater 
  • 2 lžíce oleje 
  • 1 cibule 
  • 1 čerstvá zelená chilli paprička
  • 1 lžíce zázvorovo česnekové pasty 
  • 200g konzervovaných drcených rajčat
  • 100g jogurtu
  • ½ lžičky mletého koriandru 
  • 1 lžička mletého římského kmínu 
  • ½ lžičky mletého chilli 
  • ½ lžičky kurkumy 
  • ½ lžičky mletého pepře 
  • 1 lžička kasoori methi 
  • Svazek čerstvého koriandru
  • Sůl 

 

Jogurt rozmíchejte metličkou tak, aby měl krémovou konzistenci, vmíchejte do něj všechno mleté koření - koriandr, římský kmín, kurkumu, pepř, chilli a odložte stranou do dalšího použití. 

Na oleji nechejte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou chilli papričku, poté k nim přidejte zázvorovo česnekovou pastu, promíchejte a nechejte malou chvilku společně orestovat. Přidejte drcená rajčata, vše společně promíchejte a při nízké teplotě nechejte společně dusit tak dlouho až směs ztratí svoji syrovou chuť, množství se zredukuje zhruba na polovinu a na stranách se začne oddělovat tuk. 

Ke směsi přidejte očištěná a nakrájená játra, nechejte je zatáhnout, poté vmíchejte jogurt s kořením. Pokud by směs byla příliš suchá, rozřeďte malou troškou vody. Nechejte dusit do změknutí jater. Nakonec přidejte kasoori methi, nasekaný čerstvý koriandr a osolte dle chuti. 

KALENJI MASALA